فضاپیمایی با هدف انهدام نظامی!

عصر ایران یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 09:11
یک استارت‌آپ فضایی مستقر در پاریس در حال توسعه‌ی فضاپیمای جدیدی است که هدف آن رهگیری و انهدام تهدیدهای نظامی در مدار زمین است. این شرکت به نام دارک (Dark) در سال ۲۰۲۲ توسط مهندسان سابق موشکی از شرکت‌های دفاعی اروپایی MBDA و Thales تأسیس شده است.

در پی تشدید رقابت‌های نظامی در مدار زمین، یک استارت‌آپ فضایی مستقر در پاریس با بهره‌گیری از متخصصان سابق صنایع دفاعی اروپا، پروژه‌ای را برای ساخت فضاپیمایی رهگیر آغاز کرده است؛ سامانه‌ای که از دل هواپیمای مسافربری پرتاب شده و قرار است تا سال ۲۰۲۷ در مأموریتی آزمایشی برای رهگیری و انهدام تهدیدات مداری به‌کار گرفته شود.

به گزارش خبرآنلاین، یک استارت‌آپ فضایی مستقر در پاریس در حال توسعه‌ی فضاپیمای جدیدی است که هدف آن رهگیری و انهدام تهدیدهای نظامی در مدار زمین است. این شرکت به نام دارک (Dark) در سال ۲۰۲۲ توسط مهندسان سابق موشکی از شرکت‌های دفاعی اروپایی MBDA و Thales تأسیس شده است.

این پروژه‌ی تازه که برای حفاظت از زیرساخت‌های ماهواره‌ای رو به رشد طراحی شده، نشانه‌ای از روند فزاینده‌ی نظامی‌سازی فضا به شمار می‌رود. دارک قصد دارد فضاپیمای خود را که از یک هواپیمای مسافربری اصلاح‌شده پرتاب خواهد شد، آزمایش کند؛ رویکردی مشابه با مدل شرکت ویرجین اوربیت و هواپیمای مشهورش «Cosmic Girl». هرچند که ویرجین اوربیت پس از شکست در اولین پرتاب خود از بریتانیا ورشکست شد، تیم دارک معتقد است فناوری آن‌ها برای عملیات نظامی کاملاً مناسب است.

آشنایی با اینترسپتور

فضاپیمای اینترسپتور شرکت دارک برای ارائه‌ی قابلیت‌های دفاعی در مدار طراحی شده است. این سامانه برای مقابله با تسلیحاتی ساخته شده که هدف آن‌ها ایجاد اختلال در عملکرد ماهواره‌هاست؛ زیرساخت‌هایی که در حال حاضر نقشی حیاتی در ارتباطات و تحقیقات علمی دارند.

قرار است اینترسپتورها از هواپیماهای مسافربری اصلاح‌شده پرتاب شوند، مشابه مدل ویرجین اوربیت. شرکت ویرجین اوربیت قادر بود با استفاده از هواپیمای Cosmic Girl ماهواره‌هایی را از خاک ایالات متحده به فضا پرتاب کند، اما نخستین مأموریت آن از خاک بریتانیا ناکام ماند و منجر به ورشکستگی شد.

پس از رهاسازی در ارتفاع بالا، فضاپیمای اینترسپتور موتور راکتی خود را روشن کرده و وارد مدار می‌شود. در مرحله‌ی بعد، یک ماژول رباتیکی با چند بازوی مکانیکی، شیء هدف را گرفته و سرعت آن را کاهش می‌دهد.

نخستین پرواز آزمایشی برای سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است. هدف از این آزمایش، ملاقات و نزدیک شدن به یک شیء مداری است. در صورت موفقیت‌آمیز بودن این مأموریت، شرکت دارک در مرحله‌ی بعدی قصد دارد شیء مورد نظر را گرفته و آن را به‌صورت ایمن در اقیانوس آرام جنوبی خارج کند.

فضاپیمایی با هدف انهدام نظامی!

تطبیق با «خصومت فزاینده» در فضا

شرکت دارک تاکنون حدود ۱۱ میلیون دلار سرمایه از سرمایه‌گذاران خطرپذیر جذب کرده است. به گزارش SpaceNews، سرمایه‌گذاران دارک شامل شرکت‌های Eurazeo، Frst و Long Journey Ventures هستند. شرکت Long Journey توسط آریل زاکربرگ، خواهر مارک زاکربرگ تأسیس شده و سابقه‌ی حمایت از شرکت‌هایی نظیر اسپیس‌ایکس و اندوریل (بنیان‌گذار Oculus Rift) را دارد.

کلاید لاهین، یکی از هم‌بنیان‌گذاران دارک در گفت‌وگو با SpaceNews گفته است: «ما معتقدیم جهان به سامانه‌های ضدفضایی نیاز دارد که با خصومت روزافزون محیط‌های مداری تطبیق یافته باشند.»

به گفته‌ی لاهین، با وجود شکست ویرجین اوربیت، استفاده از هواپیمای مسافربری به‌عنوان سکوی پرتاب همچنان گزینه‌ای مناسب برای مأموریت‌های دفاعی است؛ چراکه برخلاف مأموریت‌های تجاری، در عملیات‌های نظامی نیاز به واکنش سریع و تطبیق‌پذیری بالا وجود دارد و هواپیما می‌تواند در مدت کوتاهی موقعیت فضاپیما را با هدف تنظیم کند.

شایان ذکر است که دارک تنها شرکتی نیست که در زمینه‌ی فناوری‌های «دی‌اوربیت» یا خارج‌سازی از مدار فعالیت می‌کند. فضاپیمای ADRAS-J شرکت آستراسکیل نیز با هدف نزدیک شدن به اشیای فضایی طراحی شده و همچون فناوری دارک، مأموریت آن گرفتن و خارج کردن این اشیاء از مدار است.

منبع: interestingengineering

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.