رکوردشکنی شرکت‌های دانش‌بنیان با صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری در سال گذشته

خبرگزاری مهر دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 - 14:14
مدیرکل دفتر ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با تأکید بر جایگاه محوری این شرکت‌ها در توسعه فناوری و صنعت کشور، از صادرات چشمگیر ۵۰۰ میلیون دلاری محصولات آنها در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، نشست تخصصی «گام‌های پیش رو در تدوین سند ملی پیشرفت صنعتی کشور» در چهاردهمین دوره نمایشگاه اینوتکس و در فروم حکمرانی و قانونگذاری برگزار و بر اهمیت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و ضرورت سیاست صنعتی در توسعه اقتصادی کشور تاکید شد.

امیر یونسیان مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی، برزین جعفرتاش امیری پژوهشگر سیاست صنعتی و محسن محمدی دستیار معاون وزیر در امور سیاست صنعتی از جمله اعضای حاضر در این نشست بودند.

یونسیان در این نشست با اشاره به نقش کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان پیشران توسعه علم و فناوری در پیشبرد صنعتی کشور، از صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری محصولات این شرکت‌ها در سال گذشته خبر داد و این رقم را با توجه به نوپا بودن این شرکت‌ها قابل توجه دانست. وی همچنین، بر ضرورت فراهم کردن زیرساخت‌های توسعه علم و فناوری برای شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد.

ضرورت سیاست صنعتی و تغییر قواعد بازی اقتصاد

برزین جعفرتاش امیری، پژوهشگر سیاست صنعتی، با اشاره به تصورات نادرست از سیاست صنعتی در کشور، بر نقش فعال دولت در این حوزه و تغییر قواعد بازی اقتصاد به نفع فعالین اقتصادی تاکید کرد. وی محدود بودن سبد صادراتی را یکی از چالش‌های مهم دانست و لزوم حرکت از صادرات منبع محور به سمت محصولات صنعتی را مورد تاکید قرار داد.

جعفرتاش امیری معتقد است که عرصه دانش‌بنیان و نوآوری کشور باید در انتقال فناوری و مهندسی معکوس به صنایع کمک کند و از فناوری ‌هایی که در کشورهای دیگر توسعه پیدا کرده‌اند، بهره گرفت.

تصویب کلیات سند ملی پیشرفت صنعتی

محسن محمدی، دستیار معاون وزیر در امور سیاست صنعتی، با اشاره به روند تصویب سند ملی پیشرفت صنعتی کشور، از تصویب کلیات این سند در شورای راهبری برنامه هفتم خبر داد و گفت: پس از اخذ نظر دستگاه‌ها، این سند به هیات وزیران ارسال و پس از تصویب ابلاغ خواهد شد. وی با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۰ برای تهیه نقش ملی صنعت، بر لزوم تمرکز بر حوزه‌هایی که شانس موفقیت وجود دارد و پرهیز از ورود به همه حوزه‌های صنعتی تاکید کرد. محمدی با بیان اینکه در حال حاضر برندی نداریم که در عرصه بین‌المللی رقابت کند، بر واقع‌گرایی در تدوین و اجرای سند ملی پیشرفت صنعتی کشور تاکید کرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.