انسان، می تواند پنج مزه را احساس کند. این مزه ها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکی هایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوب ترین خوراکی ها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده می شود.
میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکی ها در حدی ترش هستند که هر کسی می تواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است.
میوه های مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکی های ترش دیگر، از این میوه ها استفاده می شود.
بدن انسان، به خوراکی های ترش و اسید های خوراکی موجود در آن نیاز دارد، اما، مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل ساز باشد و مضراتی را به همراه داشته باشد.در ادامه ی این مطلب، با ما همراه باشید تا درباره خوراکی های ترش مزه اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.
خواص مصرف خوراکی های ترش مزه
سم زدایی بدن یکی از خواص خوراکی های ترش مزه است. خوراکی های ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها می تواند به فرایند های مفید در بدن کمک کند.
1. سم زدایی بدن: کبد، به عنوان مظلوم ترین عضو بدن شناخته می شود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکی های ترش مزه، باعث سم زدایی کبد می شود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی می کند.
کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یون ها نقش دارد. مصرف خوراکی های ترش مزه، می تواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.
2. لاغری و چربی سوزی: مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... می تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا می کند و در نتیجه، به مصرف چربی های ذخیره شده در بدن روی می آورد.
استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیم های غذایی لاغری مشاهده می شود و می تواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.
3. بهبود عملکرد دستگاه گوارش: خوراکی های ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکی های ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، می تواند به گوارش مواد غذایی کمک کند.
4. خواص ضد ویروسی: سرکه، به عنوان یکی از ترش ترین مایعات که توسط انسان مصرف می شود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشور های شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد می شود. در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده می کنند.
5. پیشگیری از سرطان: بسیاری از خوراکی های ترش، دارای آنتی اکسیدان های فراوان هستند. آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که می توانند باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد شوند.
رادیکال های آزاد، در برخی از واکنش های مربوط به بدن ایجاد می شوند و بسیار فعال هستند، به طوری که ممکن است به بافت های بدن آسیب برسانند و حتی موجب سرطانی شدن برخی از سلول های بدن شوند. سرطان کبد، یکی از انواع سرطان است که بعضی از افراد را درگیر خود می کند. ماست ترش حاوی سیلیلات لاکتوباسلیس است و می تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را در انسان کاهش دهد.