علیرضا عسکری، سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، امروز در همایش روز جهانی ماما که در مرکز همایشهای بیمارستان قلب رجایی برگزار شد، اظهار کرد: اکنون در نظام سلامت، به اجرای برنامه پزشک خانواده پناه آوردهایم؛ زیرا نظام سلامت مؤثر، مقرونبهصرفه و کارآمد، نیازمند آن است که حوزه بهداشت بیش از درمان مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه نقش ماماها در مراقبت از مادران باردار باید پررنگتر شود، افزود: نمیتوان اجازه داد روند بارداری یک مادر بهگونهای طی شود که از زایمان طبیعی ایمن دچار هراس شود و سپس در پایان، او را به این نوع زایمان تشویق کنیم. بنابراین باید نقش ماماها در طول ۹ ماه بارداری برجسته شود. البته این به معنای کمرنگ شدن نقش پزشکان متخصص نیست؛ چرا که جایگاه هر درمانگر در نظام سلامت مشخص است. اما مراقبت از مادر باردار و هدایت او بهسوی زایمان طبیعی، خلأیی جدی است که باید آن را پذیرفت و برای رفع آن تدبیر کرد.
وی ادامه داد: هدفگذاری ما این است که در سال ۱۴۰۴ دورههای توانمندسازی برای ماماها برگزار کنیم تا بستری مناسب برای بهاشتراکگذاری تجربیات آنها فراهم شود.
عسکری با اشاره به اینکه ترمیم کاهش نرخ باروری امری ضروری است و این موضوع نیز مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته، تصریح کرد: برای نجات جمعیت کشور باید نرخ باروری افزایش یابد. البته مولفههای اجتماعی و اقتصادی نیز در این روند تأثیرگذارند، اما آنچه در حوزه وظایف وزارت بهداشت قرار دارد، این است که بتوانیم زایمانی ایمن و خاطرهانگیز را برای مادران باردار رقم بزنیم.
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به وجود بیش از ۲ هزار تخت الدیآر (تخت زایمان)، افزود: اگر حریم خصوصی مادر حفظ نشود و خاطره خوشی از زایمان نداشته باشد، نباید انتظار داشت برای بارداریهای بعدی ترغیب شود. بنابراین ارتباط عاطفی مناسب میان ماما و مادر باردار، تکریم مادران و ساختن تجربهای خوشایند از فرایند زایمان، نقش مؤثری در افزایش نرخ باروری دارد.
منبع: تسنیم