آمریکاییها از انتخاب پاپ جدید که زاده آمریکاست خوشحالند، اما با توجه به شناخت محدود از وی، نگرانیهایی نیز درباره او وجود دارد.
رابرت فرانسیس پروست یا پاپ لئو چهاردهم به عنوان رهبر جدید کاتولیکهای جهان انتخاب شده است، در حالی که پستهای قبلی او در شبکه ایکس (توییتر) و بازنشر برخی از مطالب در مخالفت با دونالد ترامپ، خبرساز شده است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، رابرت فرانسیس پروست روز پنجشنبه به عنوان دویست و شصت و هفتمین پاپ کلیسای کاتولیک روم انتخاب شد. نیویورک تایمز در این باره نوشت: انتخاب او، باور قدیمی را که کلیسا هرگز رهبری از یک ابرقدرت جهانی با نفوذ گسترده انتخاب نمیکند، زیر سؤال برد.
ترامپ از انتخاب لئو چهاردهم ابراز خوشحالی کرد و آن را "افتخار بزرگی" خواند. این در حالی است که انتقادهای پیشین پاپ از سیاستهای مهاجرتی ترامپ به تدریج مورد توجه رسانهها قرار میگیرد. او در پستهای قبلی خود در شبکه ایکس، مطالبی را در انتقاد از ترامپ بازنشر کرده بود.
رسانههای آمریکایی گزارش دادند: یک حساب کاربری متعلق به پاپ جدید، پیشاز این از سیاستهای مهاجرتی ترامپ انتقاد کرده بود، موضعی که موجب ناخشنودی جی.دی. ونس، معاون رئیسجمهور و از برجستهترین کاتولیکهای دولت فعلی شده است.
با این حال، برخی رسانهها تلاش دارند این اختلافنظرها را مربوط به گذشته بدانند که تأثیری بر روابط فعلی ندارند. رویترز نتعداد پستهای انتقادی پاپ علیه سیاستهای جمهوریخواهان را محدود توصیف کرده، اما اشاره کرده که مشخص نیست آیا ترامپ هنگام ابراز خوشحالی، از این انتقادات مطلع بوده یا خیر. کاخ سفید نیز تاکنون به درخواستها برای اظهارنظر درباره این پستها پاسخی نداده است.
یک امریکایی از کشور پرو!
این نخستین بار است که یک آمریکایی به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب میشود، هرچند او بخش عمدهای از عمر کاری خود را در پرو گذرانده است.
نیویورک تایمز درباره چالشهای پیشروی لئو چهاردهم نوشته است: او نام "پاپ لئو چهاردهم" را برای خود برگزید و در نخستین سخنرانی خود از بالکن واتیکان، بر صلح جهانی و «کلیسای متحد، همواره در پی عدالت و آرامش» تأکید کرد. او به زودی با تصمیمات دشواری روبهرو خواهد شد که بر جهتگیری کلیسا و ۱.۴ میلیارد کاتولیک جهان تأثیرگذار است.
انتخاب او در واتیکان، در شیکاگو (زادگاهش) و پرو (جایی که بیش از دو دهه در آن خدمت کرد) با استقبال روبرو شده است. ترامپ این انتخاب را "افتخاری بزرگ برای آمریکا" خواند.
رسانهها گزارش دادند کاردینالها پس از حدود ۲۴ ساعت گفتوگو و چندین دور رأیگیری به این نتیجه رسیدند. این کنکلاوی با حضور ۱۳۳ کاردینال (بیشترین تعداد در تاریخ) برگزار شد که بسیاری از آنان توسط پاپ فرانسیس منصوب شده بودند و برخی یکدیگر را نمیشناختند. تنوع دیدگاهها و اختلافنظرها درباره آینده کلیسا، دستیابی به اجماع را دشوار کرده بود.
پاپ لئو چهاردهم که اصالتاً آمریکایی است، در شیکاگو به دنیا آمده و چندزبانه است. او دو دهه در پرو خدمت کرد، در آنجا اسقف شد و حتی شهروندی پرو را دریافت کرد. سپس توسط پاپ فرانسیس به مقامی مهم در واتیکان منصوب شد و در سال ۲۰۲۳ به عنوان کاردینال انتخاب گردید.
نداشتن شناخت از پاپ جدید
اگرچه اخبار اولیه حاکی از خوشحالی آمریکاییها از این انتخاب است، اما سیانان در گزارشی با اشاره به نظرسنجی از شهروندان آمریکایی نوشت: بسیاری از آنان اذعان کردهاند که شناخت کمی از پاپ جدید دارند و باید منتظر برنامههای آینده او بمانند.
رویترز نیز نوشته است: انتخاب اولین پاپ آمریکایی در شرایطی صورت گرفته که حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی خود را کاتولیک میدانند، آماری که در دهه گذشته تقریباً ثابت بوده است. با این حال، ترکیب جمعیتی کاتولیکهای آمریکا در حال تغییر است.
منبع خبر "
تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.