از خواص ترب سفید اگر میخواهید بدانید مطمئن باشید که یکی از سبزیجات بسیار مغذی است که میتواند به تقویت دستگاه گوارش و هاضمه کمک کند ، ترب سفید به طور کلی برای سلامت بدن و سم زدایی و درمان عفونت ها و پیشگری از ابتلا به بیمارها اهمیت بسیار زیادی دارد.
از آنجا که طعم ترب سفید ممکن است برای همه در مربا خوشایند نباشد میتوانید از روش جوشاندن و دور ریختن آب آن 1 - 3 بار استفاده کنید و از طعم دهنده هایی مانند گلاب ، هل ، زعفران و وانیل در ترکیب مربا استفاده نمایید.
مربا ترب سفید مجلسی را به شکل گل رز درست میکنند که ظاهر بسیار زیبا و دلفریبی دارد و میتوانید به عنوان یک دورچین زیبا برای انواع کیک و سالاد و غذاهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. در این مقاله از بیتوته روش های مختلف طرز تهیه مربا ترب سفید را برای شما آماده کرده ایم.
ترب سفید | 1 کیلو |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
آب | 3 پیمانه |
آبلیمو | 1 قاشق غذا خوری |
آب آهک | به مقدارلازم |
هل | کمی |
ترب ها را به شکل دلخواه برش بزنید یا با کاتر قالب بزنید و حدود 4 ساعت در آب آهک قرار دهید.
ترب ها را دوباره بشویید و 2 ساعت در آب سرد قرار دهید.
ترب ها را دوباره بشویید و در آب گرم و مقداری گلاب 5 بار بجوشانید و بعد از هر 10 دقیقه آبکش کرده در آب سرد بیندازید.
شکر ، هل و 3 پیمانه آب را روی حرارت قرار بدهید تا به جوش آید سپس ترب ها را داخل آن بریزید و نیم ساعت بجوشانید تا غلیظ شود.
گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
بعد از خنک شدن مربا را در شیشه بریزید.
ترب سفید | 1 کیلو |
شکر | دو کیلو |
هل آسیاب شده | 1 قاشق مربا خوری |
گلاب | 1 چهارم پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
آبلیمو | 4 قاشق غذاخوری |
آب | 4 پیمانه |
ترب ها را پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید و در قابلمه بریزید.
شکر و آب را اضافه کرده روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش بیاید.
شعله را کم کرده و با حرارت ملایم حدود 1 ساعت بجوشانید.
بعد ازنیم ساعت پخت ، پودر هل را اضافه کنید.
بعد ازاین که غلظت مربا اندازه شد ، آبلیمو ، گلاب و وانیل را اضافه کرده 1 دقیقه بجوشانید و شعله را خاموش کنید.
ترب سفید | 3 عدد |
آهک | 1 پیمانه |
آب سرد | 500 میلی لیتر ( 2 پیمانه ) |
شکر | 1 کیلوگرم |
آب | نیم لیتر ( 2 پیمانه ) |
وانیلین | یک چهارم قاشق چایخوری |
آب لیموترش | 1 قاشق سوپخوری |
ترب را پوست بگیرید و با کمک پوست کن از درازا برش های نازکی از آن در آورید. اسلایس های نازک ترب سفید را 1 ساعت در آب نمک بریزید تا نرم شود.
هر اسلایس را به شکل غنچه گل رول کنید و با خلال دندان ثابتشان کرده و به مدت 4 – 5 ساعت در آب آهک زلال بریزید.
گل های ترب را 4 - 5 ساعت در آب سرد بیندازید و سپس آبکش کنید.
شکر و آب را در یک قابلمه لعابی روی حرارت بگذارید تا شکر حل شده و به جوش بیاید.
ترب را اضافه کرده و بجوشانید تا غلیظ شود.
وانیل و آب لیمو را اضافه کرده 2 دقیقه دیگر بجوشانید و سپس شعله را خاموش کنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته