شاید تا به حال اسم مربای گل گاوزبان به گوشتان نخورده باشد ولی این مربا به قدری خوشرنگ و خوش طعم و آرامش بخش است که مسلما شما را جذب خواهد کرد.
گل گاوزبان جزو گیاهان دارویی محسوب می شود که دارای ویتامین سی و بی بتاکاروتن ، اسید های چرب و مواد معدنی زیاد از جمله کلسیم و پتاسیم ، روی و آهن است و به دلیل خاصیت آرام بخشی که دارد معروف شده است.
گل گاوزبان طبعی گرم و خشک دارد و برای درمان افسردگی ، بیماری های عصبی و دوره قاعدگی و یائسگی مفید است. جوشانده گل گاوزبان با عسل درمان سرفه های خشک زمستان است و به کاهش ورم حفره های بینی ، گرفتگی صدا ، گلودرد و تنگی نفس کمک می کند.
مصرف مربای گل گاوزبان در صبحانه به شما کمک می کند که روزتان را با آرامش بهتری سپری کنید.
گل گاو زبان تازه | 250 گرم |
شکر | 500 گرم |
آب | 2 پیمانه |
لیمو ترش تازه | نصف یک عدد |
گل گاوزبان تازه را با نصف پیمانه آب بگذارید به مدت 1 – 2 ساعت دم بکشد و گلبرگها کاملا بپزند.
شکر و 2 پیمانه آب را در قابلمه ریخته و بجوشانید تا قوام آید.
گل گاوزبان دم کشیده را به شهد اضافه کنید.
یک لیمو را از وسط نصف کرده ، هسته هایش را خارج کنید و اجازه دهید ریزجوش بزند و به غلظت مناسب برسد.
شعله را خاموش کرده و لیمو را از مربا خارج نموده در شیشه در بسته در یخچال نگهداری نمایید.
آب | 2 پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
لیمو عمانی | 2 عدد |
گل گاو زبان | 250 گرم |
آب لیمو تازه | ۱ قاشق چایخوری |
برگ های گل گاوزبان را به خوبی بشویید تا خاکش گرفته شودو در صورت نیاز به مدت 1 شب در آب سرد بخیسانید تا کاملا خاکش جدا شود. سپس با 1 پیمانه آب بجوشانید تا کاملا نرم شوند.
لیموعمانی را از چند ساعت قبل خیس کنید.
برای تهیه شربت 1 پیمانه آب را به همراه شکر روی شعله متوسط بجوشانید .
لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کرده به شربت بیفزایید وو به جوشاندن شربت ادامه دهید تا غلیظ و کشدار شود.
گل گاوزبان را به همراه آبی که در آن جوشیده است به شربت اضافه کرده و 20 دقیقه بجوشانید.
در این مدت اصلا شربت را هم نزنید که بعدا شکرک نزند.
لیمو عمانی را خارج کرده و آب لیموی تازه را به مربا اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه شعله را خاموش کنید.
در صورت تمایل میتوانید به این مربا عصاره هل یا وانیل اضافه کنید.
گردآوری:بخش آشپزی بیتوته