صنایع زیرساختی در حیطه امن؟

دنیای اقتصاد پنج شنبه 29 خرداد 1404 - 01:00
در پی حملات رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران، برخی از بنگاه‌های اقتصادی با اهمیت کشور مورد حمله صهیونی‌ها قرار گرفت. رژیم غاصب صهیونیستی پس از به شهادت رساندن شخصیت‌های مهم جمهوری اسلامی ایران، اخیرا رویکرد خود را تغییر داده است و تصمیم گرفته تا با حمله به نقاط استراتژیک و مهم از منظر اقتصادی به ایران ضربات مهلکی را وارد سازد.

 خوشبختانه با اقدام به‌موقع نیروی پدافند کشور حملات صورت گرفته به‌خوبی مهار شد و تیر صهیون‌ها به سنگ خورد. در ادامه نقاط اقتصادی مهم که توسط رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفته است بررسی شده و نقش هریک از این نقاط استراتژیک در اقتصاد ایران مورد ارزیابی قرار گرفته است. به‌طور کلی حملات صورت گرفته هرچند برخی از کارخانه‌ها را با آسیب همراه ساخت، اما خوشبختانه از منظر زیرساختی به لطف پدافند پرقدرت کشور هیچ خرابی جدی در حوزه صنایع زیرساختی کشور صورت نگرفته است. همان‌طور که تا به اینجای کار صنایع زیرساختی از هجوم دشمن در امان بوده‌اند، امید است از اینجا به بعد نیز حداقل در این زمینه اقتصاد کشور با چالش همراه نشود. 

دفع حملات به زیرساخت نفتی کشور

در روزهای اخیر رژیم صهیونیستی از طریق برخی ریزپرنده‌ها و پهپادها به پالایشگاه نفت تهران هجوم آورد. این پالایشگاه در حدود ۱۵درصد از ظرفیت تولید محصولات پالایشی کشور را به خود اختصاص می‌دهد و یکی از قدیمی‌ترین پالایشگاه‌های ایران محسوب می‌شود. محصولات این پالایشگاه عمدتا شامل نفت گاز، گازوئیل و نفت کوره است. در صورت آسیب به پالایشگاه نفت تهران تامین سوخت خودروهای سنگین و همین‌طور سوخت پتروشیمی‌ها با چالش همراه شده و اختلال در تولیدات کشور را به‌دنبال خواهد داشت. هرگونه خلل در تامین سوخت کارخانه‌‌ها می‌تواند علاوه بر نزول درآمدی شرکت‌ها، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد سازد.

از آنجا که اقتصاد ایران وابسته به نفت است و عمده درآمد کشور از محل صادرات نفت صورت می‌گیرد، در صورت آسیب به پالایشگاه تهران یا هر پالایشگاهی که متمرکز بر تولید نفت است، درآمد نفتی کشور می‌تواند به‌شدت تحت تاثیر قرار گیرد. علاوه بر حوزه داخلی هرگونه اختلال در تولیدات نفت پالایشگاه‌های کشور، عرضه نفت در سطح جهانی نیز با اخلال همراه می‌شود. تحت تاثیر همین موضوع نفت برنت یک رالی قوی را پشت سر گذاشت و اکنون در محدوده بیش از ۷۴دلار به ازای هر بشکه معامله می‌شود. خوشبختانه پالایشگاه تهران و تمامی پالایشگاه‌های کشور از حملات چند روز گذشته رژیم صهیونیستی به لطف پدافندهای پرقدرت ایران در امان ماندند و هیچ آسیبی به این صنعت وارد نشد. 

مهم‌ترین میدان گازی ایران

 صهیونیست‌های جنایت‌کار به مجتمع پارس جنوبی واقع در بوشهر حمله کردند. این مجتمع در ۲۴فاز فعالیت می‌کند که گاز خام استخراج شده توسط این مجتمع به ۱۳پالایشگاه کشور منتقل می‌شود.

در این حمله صورت گرفته توسط صهیونیست‌‌ها مجتمع گاز پارس جنوبی آسیب جدی را متحمل نشد. با این حال در پی حمله هوایی صهیون‌ها به میدان گازی پارس جنوبی، در فاز ۱۴ این میدان گازی آتش‌سوزی رخ داد و منجر به توقف تولید ۱۲میلیون متر مکعب گاز شد. هرچند بقیه فازهای میدان گازی پارس جنوبی نیز از این حادثه کمی آسیب دیدند، اما فاز ۱۴ بیشترین میزان صدمه را تجربه کرد. تاسیسات گازی فاز ۱۴ پارس‌جنوبی در منطقه کنگان استان بوشهر قرار دارد. این منطقه یکی از نقاط حساس در تولید گاز کشور است. آسیب به منطقه کنگان می‌تواند تاثیرات گسترده بر تامین انرژی کشور داشته باشد.

حملات به میدان گازی پارس جنوبی نه تنها تولید گاز کشور را با اختلال همراه می‌سازد، بلکه تبعات اقتصادی و استراتژیک گسترده‌ای به همراه دارد. از جمله تبعات آن می‌توان به کاهش درآمدهای ارزی کشور اشاره کرد. تولید گاز در پارس‌جنوبی نقش مهمی در تامین انرژی و صادرات گاز کشور دارد. آسیب به این میدان می‌تواند منجر به افت درآمدهای ارزی ایران شود. بر این اساس رژیم غاصب صهیونیستی به خوبی دانسته که نقطه استراتژیک کشور میدان گازی پارس جنوبی است و از همین رو در روزهای اخیر این میدان گازی کشور را مورد تهاجم قرار داده است. خوشبختانه در کنار مجتمع‌های اقتصادی مهم کشور از جمله پالایشگاه‌ها یا منابع تامین گاز و برق پدافندهای خوبی توسط جمهوری اسلامی ایران مستقر شده است که به خوبی توانسته حملات صورت گرفته را مهار کند. 

تداوم خرابکاری‌های رژیم صهیونیست

در آخرین تهاجم صورت گرفته توسط رژیم صهیونیستی، انبار نفتی شمال تهران در منطقه شهران مورد حمله قرار گرفت. در پی این حمله آتش‌سوزی در انبار نفت شمال تهران صورت گرفت که البته این آتش توسط نیروهای امدادی مهار شد. هرچند انبار نفت شمالی تهران نقش کلیدی در تامین سوخت و انرژی کشور دارد، اما خوشبختانه جزو زیرساخت‌های کشور نیست و آسیب جدی به اقتصاد ایران وارد نکرده است. کارخانه فردا موتورز در بروجرد از جمله مراکز مهم تولید خودرو در غرب کشور است که در روزهای اخیر مورد حمله توسط رژیم صهیونیست قرار گرفت.

به گفته روابط عمومی این شرکت برخی پرسنل پس از حمله صهیونیست‌ها به شهادت رسیدند و خطوط تولید این شرکت خسارت زیادی را متحمل شده است. شرکت فردا موتورز دو خط تولید در کشور دارد که شعبه بروجرد آن خسارت بالایی را تجربه کرد. هرچند خسارت وارد شده بر شرکت فردا موتورز می‌تواند موجب اختلال در عرضه خودروهای کشور شود اما همین‌که این صنعت جزو صنایع زیرساختی کشور نیست و موجب برهم خوردن نظم اقتصاد کشور نمی‌شود خبر امیدوار‌کننده‌ای برای اقتصاد کشور است.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.