به گزارش پایگاه خبری شورای شهر تهران، مهدی چمران در جلسه علنی روز گذشته در ارتباط با اقدامات شهرداری تهران درخصوص تعمیر و بازسازی ساختمانهای آسیبدیده نیز اظهار کرد: شهرداری خود نمیتواند به تنهایی این کار را انجام دهد. در ابتدا باید آمار دقیق ساختمانهای آسیبدیده مشخص شود. آن دسته از ساختمانهایی که به صورت صددرصد تخریب شدهاند، باید بازسازی شود، برخی هم نیاز به تعمیر اساسی دارند و برخی دیگر تعمیرات جزئی دارند که شهرداری کار را آغاز کرده است. تامین اعتبار این کار ارقام بسیار بالایی را میطلبد. وی ادامه داد: اسکان مردم در هتلها هزینه چند هزارمیلیاردی به شهرداری تحمیل کرده است. بنابراین شهرداری نمیتواند به تنهایی کار بازسازی را انجام دهد و حتما باید از کمکهای دولت برخوردار باشد. دولت نیز این توانایی را دارد؛ اما اینکه چگونه و به چه طریق این کمک صورت بگیرد، باید بررسی و حل شود.
خزانهدار شورای اسلامی شهر تهران خواستار تدوین سریع و دقیق برنامهای شفاف، مدون و چندمرحلهای برای جبران خسارات جنگ دوازدهروزه اخیر در تهران شد و بر لزوم امضای تفاهمنامهای با دولت برای مشخص شدن مسوولیتها، تعهدات و بازپرداخت منابع مالی تاکید کرد. حبیب کاشانی، خزانهدار شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تجربههای دوران دفاع مقدس، نسبت به تکرار اشتباهات گذشته در مواجهه با خسارات وارده به شهروندان تهرانی در پی جنگ ۱۲روزه هشدار داد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری تهران باید با دولت وارد مذاکره شود، خاطرنشان کرد: این همکاری تنها زمانی ثمربخش خواهد بود که در قالب یک تفاهمنامه مشخص، حدود تعهدات شهرداری در قبال آوردههای مالی و اجرایی دولت روشن شود. کاشانی ضمن ابراز نگرانی از اعمال ناهماهنگ سیاستهای حمایتی پیشنهاد کرد بستههای حمایتی برای خانوارهای خسارتدیده در قالب کمکهای نقدی، تامین وسایل منزل و نیز اسکان موقت بهطور دقیق و برابر در تمام مناطق تهران اجرا شود. او از مسوولان خواست با فروشندگان لوازمخانگی هماهنگی لازم را انجام دهند تا هم قیمتها کنترل شود و هم وسایل مورد نیاز با تخفیف مناسب تامین شود. او در ادامه تاکید کرد: باید برای اسکان موقت آسیبدیدگان تدابیری عادلانه و منسجم اتخاذ شود. نمیتوان عدهای را به هتلهای سطح بالا و عدهای دیگر را به اقامتگاههای ضعیف فرستاد. وی خواستار یکپارچهسازی قراردادهای اقامتی با هتلهای همسطح شد تا نارضایتی و بیعدالتی بروز نکند.
وی همچنین یادآور شد که باید از هماکنون برای سناریوهای میانمدت و بلندمدت نیز برنامهریزی کرد؛ بهویژه در حوزه تامین ودیعه مسکن و پرداخت اجاره برای بازههای طولانیتر در صورت تاخیر در ساختوساز.
کاشانی با اشاره به برخی مصاحبههای اخیر شهردار تهران پیشنهاد داد: گزارشی دقیق و منطقهبهمنطقه از خسارات، میزان کمکها، اسکانها و تعداد خانوارهای متضرر تدوین و ارائه شود تا شورا و شهرداری بتوانند بر اساس آن تصمیمگیریهای بعدی را اتخاذ کنند. او نسبت به برخی ناهماهنگیها نیز هشدار داد و نمونهای از آن را در منطقه۱۰ ذکر کرد که در آن یک خانواده مستاجر دچار آسیب جدی شده و بهدلیل نبود هماهنگی و نبود برنامه مشخص، دچار سرگردانی شدهاند؛ درحالیکه در مناطق دیگر امکانات در حال ارائه است. او خواستار آن شد که «ساعت عملیات» همگی مسوولان به درستی تنظیم شود و همه نهادهای ذیربط، به صورت هماهنگ و با انسجام کامل عمل کنند تا هیچ حقی از هیچ شهروندی ضایع نشود.