مصرف میوه فوجیا در بارداری ـ خواص و مضرات فیجوا

نی نی بان سه شنبه 31 تیر 1404 - 09:01
خوردن میوه فوجیا در بارداری یا فیجوا می‌تواند به سلامت مادر و رشد جنین کمک کند. خواص میوه فوجیا در بارداری شامل جلوگیری از ناهنجاری‌های مادرزادی جنین، تقویت سیستم ایمنی مادر و ... می‌شود. در ادامه مضرات و سایر فواید میوه فوجیا را ذکر می‌کنیم.

فوجیا چیست؟

 فوجیا یا فیجوا (Feijoa fruit) یک میوه سبز و بیضی شکل است. خوشمزه‌ترین بخش میوه فوجیا، گوشت آن است زیرا بسیار آبدار و مغذی است و با هیچ‌کدام از میوه‌های رایج در آب‌وهوای قاره‌ای قابل مقایسه نیست. این میوه در ایران، به صورت محدود در استان‌های گیلان و مازندران کشت می‌شود. پوست میوه آن نیز خوردنی است، اما طعم آن کمی گس است و به همین دلیل بسیاری ترجیح می‌دهند آن را جدا کنند. با این حال، پوست آن سرشار از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌هاست و حتی از گوشت میوه مغذی‌تر است. فوجیا منبع خوبی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر خوراکی است. یک فنجان فوجیای خردشده (حدود ۲۰۵ گرم) شامل موارد زیر است:

مواد مغذی

مقدار

کالری

125

کربوهیدرات

31 گرم

فیبر

13 گرم

کلسیم

                      35 میلی‌گرم                        

                       منیزیم                         

18 میلی‌گرم

پتاسیم

353 میلی‌گرم

ویتامین C

67 میلی‌گرم

فولات

47 میکروگرم

خواص میوه فوجیا در بارداری چیست؟

میوه فوجیا  یکی از میوه‌های کمتر شناخته‌شده اما بسیار مغذی است که می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی دوران بارداری داشته باشد. این میوه گرمسیری سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفیدی است که در ادامه، به بررسی مهم‌ترین خواص آن و ارتباطشان با سلامت مادر و جنین می‌پردازیم.

  1. سرشار از فولات است و از نقص لوله عصبی جنین جلوگیری می‌کند: همانند بسیاری از میوه‌های گرمسیری، فوجیا نیز سرشار از فولات است. فولات شکل طبیعی ویتامین B۹ است. مقدار توصیه‌شده روزانه فولات برای بزرگسالان ۴۰۰ میکروگرم است. در دوران بارداری یا در صورت برنامه‌ریزی برای بارداری، باید روزانه ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم فولات دریافت شود.

نقل قول از:

webmd

Folate is especially important during pregnancy because it can prevent birth defects of the neural tube, such as spina bifida.

ترجمه:

فولات در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا از نقص‌های لوله عصبی جنین مانند اسپینا بیفیدا جلوگیری می‌کند.

همچنین فولات می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش دهد و به درمان افسردگی کمک کند.

  1. با یبوست بارداری مقابله می‌کند: یکی از مشکلات شایع دوران بارداری، یبوست است که به‌علت تغییرات هورمونی و فشردگی رحم روی دستگاه گوارش ایجاد می‌شود. میوه فوجیا با داشتن حدود ۱۳ گرم فیبر در هر فنجان، می‌تواند حرکات روده را تنظیم کرده و به کاهش یبوست بارداری کمک کند. همچنین فیبر باعث می‌شود مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید و از افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری جلوگیری می‌کند.
  2. خطر پره‌اکلامپسی را کاهش می‌دهد: پتاسیم یکی از املاح مهم در دوران بارداری است. این ماده به تنظیم تعادل مایعات بدن و عملکرد صحیح عضلات و اعصاب کمک می‌کند. همچنین پتاسیم می‌تواند فشار خون را کنترل کند و خطر بروز پره‌اکلامپسی را کاهش دهد. هر فنجان فوجی حدود ۳۵۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد.
  3. سیستم ایمنی مادر باردار را تقویت می‌کند: در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن دچار تغییراتی می‌شود که می‌تواند مادر را در برابر برخی بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر کند. میوه فوجیا، به‌خصوص پوست آن سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ است. این ترکیبات با کاهش آسیب‌های سلولی و مبارزه با رادیکال‌های آزاد، به حفظ سلامت بدن و پیشگیری از التهاب کمک می‌کنند.
  4. از دستگاه گوارش محافظت می‌کند: ترکیبات پلی‌فنولی موجود در فوجیا خواص ضدالتهابی دارند و می‌توانند به سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر بیماری‌های التهابی مانند IBD کمک کنند. در دوران بارداری که برخی زنان دچار اختلالات گوارشی می‌شوند، مصرف میوه‌ فیجوا مفید خواهد بود.

خواص میوه فوجیا در بارداری

مضرات میوه فوجیا در بارداری چیست؟

آیا مصرف فوجیا در بارداری ضرر دارد؟ با وجود ترکیبات بسیار غنی فوجی در بارداری، این میوه دارای خواصی است که ممکن است برای برخی افراد خطرناک باشد و باید به آن‌ها توجه کرد:

  • مصرف این میوه برای زنانی که دچار پرکاری تیروئید هستند (هیپرتیروئیدیسم)، ممنوع است. دلیل آن، مقدار زیاد ید موجود در ترکیب این میوه است که می‌تواند شرایط آن‌ها را بدتر کند.
  • به دلیل مقدار بالای قند طبیعی، مصرف فوجیا برای زنان بارداری که دچار اضافه‌وزن یا دیابت بارداری هستند، توصیه نمی‌شود.
  • فوجیا نباید همراه با شیر گاو مصرف شود، زیرا ترکیب این دو می‌تواند منجر به اختلالات گوارشی مانند نفخ یا دل‌پیچه شود.
  • توصیه می‌شود پیش از بارداری این میوه را امتحان کنید. این کار کمک می‌کند که اگر به فوجیا حساسیت دارید، زودتر شناسایی شود.

طرز خوردن میوه فوجی در بارداری

چگونه در بارداری فوجیا بخوریم؟ میوه فیجوا زمانی بهترین طعم و عطر را دارد که به تازگی رسیده باشد. زمانی که از روی درخت فوجیا این میوه را می‌چینید، بهترین زمان برای مصرفش است. کافی است آن را از وسط نصف کرده و با قاشق، مغز میوه را مانند کیوی بیرون بیاورید و میل کنید.

همچنین از میوه فیجوا برای تهیه مربا، سالاد و مارمالاد نیز استفاده می‌شود. حتی می‌توان آن را به‌عنوان یکی از مواد اولیه در سالاد میوه‌ یا سبزیجات به کار برد. یکی از ساده‌ترین و سالم‌ترین دستورهای مصرف، ترکیب فوجیا با عسل است. برای این کار کافی است میوه‌ها را بشویید، پوست آن‌ها را بگیرید و گوشت فوجیا را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط و میل کنید. برای یک زن باردار، این ترکیب می‌تواند جایگزینی عالی برای شیرینی‌های صنعتی باشد که حاوی مقدار زیادی شکر تصفیه‌شده هستند.

در تهیه سالاد، فوجیا به‌خوبی با موادی مانند سیب، مرکبات، آووکادو و حتی هویج و چغندر پخته‌شده ترکیب می‌شود. بهتر است سالاد را با ماست خانگی طبیعی سرو کنید تا سالم‌تر و مغذی‌تر باشد.

همچنین می‌توانید پوست میوه فوجیا را خشک کنید و از آن برای دم کردن چای استفاده کنید. پوست خشک‌شده فوجیا طعم نوشیدنی را خاص‌تر می‌کند.

طرز تهیه‌ مربای فوجیا

اگر به دنبال تهیه یک مربای متفاوت، خوش‌عطر و مقوی هستید، مربای فوجیا انتخابی عالی است. در ادامه، طرز تهیه مربای فوجی را ذکر کرده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه مربای فوجیا:

  • ۵۶۰ گرم میوه فوجیا (پوست‌کنده و خردشده)
  • ¼ پیمانه (۶۰ میلی‌لیتر) آب
  • ۱ و ¾ پیمانه (۴۰۰ گرم) شکر
  • ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو

فوجیاها را شسته و خشک کنید، سپس پوست بگیرید. گوشت میوه را به اندازه حدود نیم سانتی‌متر خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ بریزید. آبلیمو و مقدار کمی آب نیز به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بجوشد. حدود ۱۰ دقیقه به‌آرامی مواد را بجوشانید و گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

پس از پخت اولیه، شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً حل شود (۳ تا ۵ دقیقه). سپس حرارت را بیشتر کنید تا مربا به‌سرعت بجوشد. بعد از حدود ۱۰ دقیقه جوشیدن، غلظت مربا را تست کنید.

اگر مربا با تکه‌های میوه فوجی دوست دارید، قابلمه را ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا میوه‌ها در مربا به‌خوبی پخش شوند. برای داشتن مربای نرم و یکدست، از گوشت‌کوب برقی استفاده کنید. در نهایت، مربا را در شیشه‌های داغ و استریل‌شده بریزید و فوراً درب آن را محکم ببندید.

مصرف مربای فوجیا در بارداری برای تنوع بخشیدن به رژیم غذایی انتخاب مناسبی است اما نباید در خوردن آن افراط کنید زیرا مصرف زیاد آن ممکن است باعث افزایش قند خون، اضافه وزن یا افزایش خطر دیابت بارداری شود. پیشنهاد می‌کنیم با پزشک یا ماما درباره رژیم غذایی‌تان در دوران بارداری مشورت کنید.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.