نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم «تا ابد ایران» که به منظور پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه در جنگ با رژیم صهیونیستی پیش از ظهر امروز سه شنبه ۳۱ تیر در تالار وحدت برگزار شده بود در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اثرگذاری فعالیتهای اهالی فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه بیان کرد: در این ۱۲ روز، تمام اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و دین و تمام حوزههای موضوعیای که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آنها را در بر میگیرد پای کار آمدند، برای ایران آمدند و نهتنها در فضای مجازی همراهی کردند، بلکه مهمتر از آن، داوطلبانه و با میل و اراده خودشان به میدان آمدند تا تولید اثر داشته باشند. این تولیدات، از یک سو، موجب تقویت روحیه در شرایط بحرانی شد و از سوی دیگر، به شکلگیری انسجام ملی و تقویت همبستگی تکثرپذیری که بیش از همیشه، ضرورت این روزهاست و در چنین شرایطی تعیینکنندهترین سلاح ما به شمار میرود، کمک کردند. بنابراین، این فعالیتها قطعاً اثرگذار بودهاند. چهبسا یک قطعه موسیقی در همین مدت، میلیونها بار در داخل و خارج از ایران دیده شد؛ برخی از این آثار حتی به مرز میلیارد بازدید نیز رسیدند.
وی ادامه داد: در کنار موسیقی، آثار مختلفی نیز در حوزههای نمایشی و هنرهای تجسمی خلق شد آنهم از سوی تمام نسلها. بهویژه باید از نسل نویی یاد کنم که شاید چنین انتظاری از آنها نمیرفت اما در این شرایط بحرانی، شگفتی آفریدند. آنها از روزهای ابتدایی، خلق اثر کردند و آثارشان پرتکرار دیده شد و بهراستی، صدای ایران شدند. امیدوارم که هنرمندان همچنانکه در این ۱۲ روز و تاکنون یاریگر ایران بودهاند، در ادامه مسیر نیز حضور فعالی داشته باشند برای آنکه روایت جنگ تکمیل شود، برای آنکه بتوانیم بگوییم این جنگ ناجوانمردانه چه سرمایههایی را از ایران گرفت، چه جانهای عزیزی را ستاند؛ جانهایی که برخی از آنها در ایران بالیده بودند و به چهرههای ملی تبدیل شده بودند و برخی دیگر کودکان و نوجوانانی بودند که اگر در مسیر رشد و بالندگیشان باقی میماندند، میتوانستند ظرفیتهای ارزشمندی برای ایران ایجاد کنند. البته یاد و خاطره همه این ازدسترفتگان، با ما خواهد ماند و به برکت خون شهدا، انشاءالله در ادامه مسیر، پرتوانتر از گذشته، ایران را خواهیم ساخت.
رضایی درباره دستاوردهای هنری جنگ ۱۲ روزه گفت: در هر جا که قدم گذاشتم، از نقش تأثیرگذار هنرمندان سخن گفته میشد؛ از اینکه چقدر بهموقع، مؤثر و یاریگر ایران بودند. در بسیاری از حوزهها، هر فردی که وظیفهای بر دوش داشت، یا حتی یک شهروند عادی که مسئولیتی رسمی نداشت، تلاش کرد تا با خوشذوقی و توان خود، در بهبود شرایط نقشآفرینی کند و به تابآوری اجتماعی در این شرایط دشوار کمک کند. مثالهای متعددی برای این موضوع وجود دارد اما باید گفت که ذات هنرمندان، به سبب داشتن آن توانمندی ویژه، در شرایط بحران میتواند با خلق اثر، به حفظ روحیه جمعی یاری برساند. گواه این مدعا نیز آن است که یک قطعه موسیقی، در همان ساعات اولیه انتشار، پرتعداد دیده شد و باعث تجدید روحیه شد.
وی در پایان عنوان کرد: شجاعت یک خبرنگار در رسانه میتواند معادلات جنگ را بر هم بزند. یک فعال فرهنگی، یک نویسنده، یا یک شاعر، میتواند با یک شعر، مردم را همگرا سازد و حس و روحیه جمعی را تقویت کند. این در حالی است که در تکانههای جنگ و در نوسانات میان امید و ناامیدی که طبیعی است در شرایط بحران و جنگ پررنگتر نیز شود، چنین توانمندیهایی از اهمیت دوچندان برخوردار است. ما کمتر حوزهای را میشناسیم که ابزار و زبانش، مانند هنر، بتواند در تمام دورهها و در تمام عرصههای زیست بشری چنین اثرگذار باشد چه در زندگی روزمره و چه در ثبت و بهبود آن. اما در شرایط جنگ، این تأثیر، بسامد بیشتری نیز پیدا میکند و به شکلی پررنگتر، یاریگر کشور میشود. خوشا به حال ما که چنین مردمی داریم.