تغذیه سالم در مادران مبتلا به دیابت بارداری

بهداشت نیوز سه شنبه 21 مرداد 1404 - 11:41

به گزارش بهداشت نیوز، غربالگری باید در فاصله هفته های 24 تا 28 بارداری با استفاده از گلوکز خوراکی به میزان 75 گرم با استفاده از تست تحمل خوراکی گلوکز انجام شود. گلوکز ناشتای بالای mg/dl 92، قند یک ساعت بالای  mg/dl180، قند دوساعته بالای mg/dl 153 به عنوان دیابت بارداری تشخیص داده می شود.

در طول دوره بارداری، درمان برای نرمال شدن سطح قندخون، باعث کاهش خطرات در مادر، جنین و نوزاد خواهد شد.

کربوهیدرات ها باید در سرتاسر طول روز توزیع شوند و در سه وعده کوچک تا متوسط و دو تا چهار میان وعده گنجانده شود. همه زنان نیازمند حداقل 175 گرم کربوهیدرات در طول روز هستند.

میان وعده آخر شب معمولا برای پیشگیری از کتوز طول شب مورد نیاز است.

کربوهیدرات وعده صبحانه به علت بالا بودن سطح کورتیزول کمتر تحمل می شود. به همین علت الگوی غذایی اول صبح، باید حاوی 30 تا 45 گرم کربوهیدرات باشد. برای جبران احساس گرسنگی مواد غذایی پروتئینی (انواع گوشت ها، تخم مرغ، آجیل و مغزها) را می توان افزود، چراکه تاثیری بر قند خون ندارند.

منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی های تازه) ویتامین A (زردالو، هلو، گوجه فرنگی و هویج) در رژیم غذایی گنجانده شود، زیرا این مواد حساسیت به انسولین را افزایش می دهند.

ورزش برای مقابله با مقاومت به انسولین و کنترل قندخون ناشتا و هیپوگلیسمی پس از مصرف وعده غذایی کمک کرده و در تغذیه درمانی برای بهبود وضعیت قندخون مادر گنجانده  می شود. بهترین شکل ورزش در مادر باردار هنوز شناخته نشده است اما پیاده روی پس از غذا اغلب توصیه می شود.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.