به گزارش خبرنگار مهر، یکی از افزودنیهایی که ایرانیها بسیار زیاد از آن در تهیه غذا استفاده میکنند، زعفران است. اما همین محصول کشاورزی خوش رنگ و لعاب، اگر تقلبی از آب در آید؛ میتواند برای مصرف کننده، خطرناک و عارضه داشته باشد.
در بررسیهایی که بازرسان بهداشت محیط از برخی رستورانها و آشپزخانههای تهیه غذای بیرون بر، سوپرمارکتها و…، داشته اند، با مواردی از تقلبات افزودنیهای غذایی مواجه میشوند.
غذا، اگرچه اصلیترین نیاز برای بقا است، اما در صورتی که فاقد ایمنی و کیفیت لازم باشد، میتواند منجر به بیماریهای جدی شود. سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماریهایی مبتلا میشوند که منشأ آنها مصرف مواد غذایی آلوده یا نامطمئن است.
عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با تأکید بر اینکه سلامت مردم خط قرمز سازمان غذا و دارو است، نسبت به خطرات مصرف مواد غذایی ناسالم هشدار داد.
محمد هاشمی سخنگوی سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که بسیاری از محصولات که به نام «عصاره زعفران» در برخی از فروشگاهها و همچنین، فروش اینترنتی عرضه میشوند، فاقد مجوز رسمی و اطلاعات معتبر تولیدکننده هستند و برخی کاملاً تقلبی و شیمیایی هستند، به طوری که سلامت مصرف کننده را تهدید میکنند.
بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده در تولید عصاره زعفران تقلبی، از رنگ صنعتی «تارتارازین» که مادهای سرطانزا و غیرخوراکی است، استفاده میشود.








