آشپزخانه فضایی ناسا؛ فضانوردان چگونه قرار است در ماه غذا بخورند؟

دیجیاتو پنج شنبه 06 آذر 1404 - 22:01
ویدیویی از «آزمایشگاه سامانه‌های غذایی فضایی» ناسا منتشر شده که فرایند آماده‌سازی غذا فضانوردان را نشان می‌دهد. The post آشپزخانه فضایی ناسا؛ فضانوردان چگونه قرار است در ماه غذا بخورند؟ appeared first on دیجیاتو.

یکی از چالش‌های فضانوردان در مدار زمین، غذاهایی است که باید مصرف کنند. طبیعتاً نسبت به زمین، غذاها در فضا محدودتر و ساده‌تر خواهند بود. اما طی سال‌های اخیر دانشمندان روش‌های نوآورانه‌ای را برای این حل این چالش آزمایش کرده‌اند. حالا ناسا ویدیویی با عنوان «چگونه در فضا غذا بخوریم» منتشر کرده که به سؤالات زیادی پاسخ می‌دهد.

با نزدیک شدن به نخستین مأموریت سرنشین‌دار به مقصد ماه در پنج دهه اخیر، دو نفر از فضانوردان مأموریت آرتمیس 2 بخشی از فرایند آماده‌سازی منوی غذایی این سفر 10 روزه را در این ویدیو توضیح داده‌اند.

ناسا در ابتدای ویدیو که «کریستینا کُخ»، فضانورد ناسا و «جرمی هانسن» از آژانس فضایی کانادا در آن حضور دارند، توضیح می‌دهد:

«غذایی که چهار فضانورد این مأموریت مصرف خواهند کرد نقشی حیاتی در حفظ سلامتی آنها دارد و تضمین می‌کند که بتوانند وظایف خود را در بهترین شرایط انجام دهند.»

فرایند آماده‌سازی که در ویدیو شاهد آن هستیم در «آزمایشگاه سامانه‌های غذایی فضایی» ناسا انجام شده که توسعه و تولید غذا، طراحی منوها، بسته‌بندی‌ها و تجهیزات مرتبط برای تمام برنامه‌های فضایی ناسا، ازجمله پروژه آرتمیس، در آن صورت می‌گیرد. در ویدیو منتشرشده، کُخ و ویسمن مجموعه گسترده‌ای از غذاها را آزمایش می‌کنند و همچنین نحوه استفاده از تجهیزات سفینه برای گرم‌کردن وعده‌های غذایی را تمرین می‌کنند.

بخش زیادی از این آموزش‌ها در ماکت تمام‌قد سفینه «اوریون» در مرکز جانسون انجام شده است.

طبق توضیحات ناسا، خدمه در طول سفر از دستگاه مخصوص آب قابل‌نوشیدن برای بسته‌های غذایی و نوشیدنی استفاده خواهند کرد و برای گرم‌کردن وعده‌ها نیز از یک گرم‌کننده سبک و کیف‌مانند بهره می‌برند.

درحالی‌که غذاهای فضایی در دهه‌های ابتدایی بیشتر شامل لوله‌هایی از خوراکی کم‌کیفیت و پودرهای بی‌مزه بود، اکنون فضانوردان می‌توانند از منوهای جذاب‌تر و متنوع‌تری بهره‌مند شوند؛ منوهایی که شباهت بیشتری به وعده‌های غذایی روزمره روی زمین دارند.

پیشرفت‌هایی مثل خشک‌کردن انجمادی پیشرفته، بسته‌بندی‌های حرارتی، گرم‌کننده‌های غذایی و حتی استفاده از محصولات تازه در ایستگاه فضایی بین‌المللی باعث شده که فضانوردان امروز بتوانند طیف گسترده‌تری از غذاها را مصرف کنند.

مأموریت آرتمیس 2 مرحله‌ای حیاتی برای ارزیابی سامانه‌های سرنشین‌دار اوریون محسوب می‌شود و پس از پرواز آزمایشی بدون سرنشین این فضاپیما در سال 2022، اهمیت ویژه‌ای در تأیید عملیاتی بودن آن دارد. این سفر موردانتظار، همچنین مقدمه‌ای مهم برای مأموریت آرتمیس 3 خواهد بود که پس از بیش از نیم‌قرن، نخستین فضانوردان ناسا را دوباره روی سطح ماه قرار می‌دهد.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.