به گزازش همشهری آنلاین به نقل از رویترز یافتههای این بررسی جدید نشان میدهند که چگونه ویروس کرونا میتواند به اندامهای دیگر بدن به جز ریهها هم آسیب برساند.
پژوهشگران در تجربههای آزمایشگاهی با استفاده از یک گونه مهندسیشده پروتئین گلمیخی و سلولهای پوشاننده دیواره درونی شریانها به دست آمده از موشها نشان دادند که خود این پروتئینها میتوانند باعث اسیب مستقیم سلولهای دیواره رگها شوند.
این پروتئینهای سطحی ویروس پس از اتصال به گیرندههای ACE2 سلولهای سالم باعث اختلال پیامرسانی از این گیرندهها به «میتوکندریها»، اندامکهای تولیدکننده انرژی درون سلولها» و آسیبدیدن آنها میشوند.
این پژوهشگران از «انستیتوی مطالعات زیستی سالک» در لویولای کالیفرنیا که نتایج کارشان را در ژورنال Circulation Research منتشر کردهاند، میگویند. کووید-۱۹ در واقع یک بیماری رگهای خونی است.
به گفته این پژوهشگران این یافتههای جدید میتواند به توضیح چرایی ایجاد لختههای خونی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ کمک کند. همچنین این یافتهها توضیح میدهد که چرا برخی از افراد مبتلا به کرونا دچار سکته مغزی یا مشکلات در سایر بخشهیا بدن میشوند. به گفته این پژوهشگران زمینهساز مشترک این آسیبها در اندامهای گوناگون آسیب رگهای خونی ناشی از ویروس کرونا است.