زینب رحیمی| به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، باز میخواهم از یک قصه تکراری برایتان بنویسم از قصهای که از بیکفایتی، بیخیالی و یا حتی بیغیرتی برخی از مسئولان خبر میدهد.
ماههای آخر سال گذشته جمعی از کارگران که به علت شغلشان که سر و کلهزدن با پمپ آب، قطع و وصلی آن و یا حتی تعمیر لولههای آب است به آبدار معروف هستند، زبان باز کردند و از حقوق نگرفتنها، از بیمههای پرداخت نشده، از حقی که خورده شده است و صدایی که شنیده نشده گفتند و هنوز هیچ جوابی نگرفتند.
بگذارید واضحتر بگویم، در استان چهارمحال و بختیاری که یکی از استانهای محروم در سطح کشور شناخته میشود تعداد ۳۰۰ نفر به عنوان آبدار مشغول فعالیت هستند که معمولاً همه سرپرست خانوار به حساب میآیند و با این حقوق، روزی همسر و فرزندشان را تأمین میکنند اما انگار حقی از آنها ضایع شده است.
اواخر سال گذشته جمعی به نمایندگی از این ۳۰۰ نفر دست به اعتراض زدند تا صدای خاموش شدهشان را به گوش مسئولان استانی و کشوری برسانند.
تصمیم به اعتراض در دادگستری یا استانداری گرفتند که با پادرمیانی مسئولی که دغدغه آبروی نظام را داشت این اعتراض به جلسهای در دفتر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرکرد ختم شد.
در اقدام اول پس از شنیدن حرفهای کارگران جلسهای با حضور آبداران و مسئولان برگزار شد تا حق نادیده گرفته شده که شامل ۱۸ ماه حقوق معوقه و چندماه بیمه پرداخت نشده است، احیا شود.
جلسه اول طبق دیگر جلسات مدیران با وعده وعیدها و تعیین تاریخی برای پرداخت حق و حقوقها به پایان رسید.
حال برخی از مسئولان به فکر فرو رفتند، برخی دیگر شانه خالی کردند، تعدادی از مسئولان به دنبال پاک کردن صورت مسئله و برخی به دنبال انداختن مسئولیت حل مشکل بر دوش یکدیگر هستند.
وعده پرداخت معوقات کارگران آبدار چهارمحال و بختیاری چه شد؟
اما از آنجایی که رسالت این رسانه مطالبهگری حق و پیگیری مشکلات مردم از مسئولان است و این سوژه با عنوان « وعده پرداخت معوقات کارگران آبدار چهارمحال و بختیاری چه شد؟» در سامانه فارس من ثبت شده است لذا خبرنگار این رسانه برای احیای حقوق این کارگران، مطالبهگری خود را ادامه میدهد.
پیگیری حقوق معوق کارکنان شرکت آبفای استان
حفیظ الله فاضلی، در اولین پیگیریها اذعان داشت که اعتبارات لازم برای این موضوع در پایان سال ۹۸ و ابتدای سال ۹۹ از سازمان برنامه و بودجه دریافت شده و مطالبات کارگران شرکت آبفا در کمیسیون کارگری شورای تامین و وزارت نیرو بررسی و دستور پرداخت مطالبات نیز صادر شده و حتی شرکت آبفا نیز قول پرداخت مطالبات را داده و به دنبال راهکار از برنامه و بودجه میباشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مصاحبهای در تاریخ ۱۹ بهمن ماه سال گذشته که با تیتر« پیگیری حقوق معوق کارکنان شرکت آبفای استان» از این رسانه منتشر شد، اظهار کرد: به دلیل اینکه بسیاری از کارگران در قالب نیروی شرکتهای خدماتی و پیمانکاری هستند و اداره آبفا یا هر اداره دیگری مختار است حق کارگران را مستقیم به حساب شخص کارگر واریز و این مبلغ را از صورت وضعیت پیمانکار کسر کند و یا مبلغ را به پیمانکار دهد که این صورت پیمانکار ابتدا حق خود را از آن کسر و مابقی را بین کارگران تقسیم میکند.
اما مشخص نیست کدام یک از این اتفاقات رخ داده که پولی به دست آبدار نرسیده و مکاتبات و طرحهای بسیار دردی را دوا نکرده است.
کمبود بودجه عامل تأخیر در پرداخت است
منوچهر باقری در پیگیری چند روز بعد که با تیتر «کمبود بودجه عامل تأخیر در پرداخت است» منتشر شد، علت معوقات کارگران را کمبود بودجه تخصصی دانست و گفت: برای دریافت بودجه موافقتنامهای با بخش تامین مالی سازمان مدیریت مبادله شده اما از ۱۰ میلیارد تومان بودجه مقرر تنها ۵ میلیارد پرداخت شده و در صورت تخصیص مابقی حقوق نیز تسویه میشود.
معاون منابع انسانی و تحقیقات شرکت آبفای استان در ادامه این مصاحبه گفت: حقوق ۳ تا ۴ ماه کارگران بر اساس این پول و بقیه ماهها از طرق مختلف از جمله قرض، پرداخت و برای ماههای دیگر نیاز به بودجه بیشتری است.
پرداخت ۲ ماه از حقوق معوقه و واریز حق بیمه قطعی شد
فرشاد متقی که انتشار جزئیات این پیگیری با تیتر «پرداخت ۲ ماه از حقوق معوقه و واریز حق بیمه قطعی شد» در یکم اسفندماه انجام شد خبر از روی روال بودن مطالبات و عدهای برای تحقق مابقی حق آبداران داد و خبر تهدید و اخراج کارگران را تکذیب کرد و گفت علاقهای برای این کار ندارند.
مشکل آبداران به من مربوط نیست
و اما رئیس حراست شرکت آبفای استان که از طرف مدیر عامل شرکت مامور رسیدگی به این موضوع شده و در جلسهای که گزارش آن ۲۷ بهمنماه با تیتر «ورود ستاد امر به معروف به مطالبات آبداران شهرکرد» منتشر شد، در جمع کارگران مقابل دوربین خبرگزاری میآید و با احترام زیادی ادعا میکند بیمه کارگران تا ۳ روز آینده پرداخت میشود اما همین مقام مسئول بعد از پایان وعده سه روزه در پاسخ به خبرنگار میگوید: این موضوع به من ارتباطی ندارد که مشروح این گفتوگو در تاریخ پنجم اسفندماه با تیتر« مشکل آبداران به من مربوط نیست» از همین رسانه منتشر شد.
خلاصه با ضرب و زور و پیگیریهای متعدد این رسانه مسئولان استانی دور روز بعد یعنی هفتم اسفندماه تصمیم به برگزاری جلسهای برای پیگیری جدی حقوق معوقه کارگران آبفا گرفتند و مدیرکل شرکت آبفا در این جلسه بیان کرد: از طریق منابع داخلی و با کمک دستگاههای مربوطه تا هفته آینده یک ماه از حقوق عقب افتاده چند سال گذشته آبداران و تا پایان فروردین ماه نیز چهار ماه عقب افتاده سال جاری را با تامین ۲ میلیارد بود را تسویه میکند.
۳ ماه بیمه و یک ماه حقوق معوقه آبداران پرداخت شد
خبرنگار این رسانه برای دریافت اطلاعات دقیقتر از جلسه با مدیرکل شرکت آبفا گفتوگو میکند و جزئیات این مصاحبه هشتم اسفندماه با تیتر «۳ماه بیمه و یک ماه حقوق معوقه آبداران پرداخت شد» در خبرگزاری فارس منعکس شد.
احمدرضا محمدی در گفتوگو با خبرنگار این رسانه از پرداخت حق بسیاری از آبداران در شهرستانهای لردگان، شهرکرد، خانمیرزا و سامان خبر داد و نبود پیمانکار را مشکل اصلی بیمه عقب افتاده دانست و گفت: با مستقر شدن پیمانکار جدید بیمه ماههای آبان، آذر و دی نیز تسویه میشود.
گزارش خلاصهای از پیگیریهای مختلفی که تاکنون از ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شرکت آب و فاضلاب، استانداری و برنامه و بودجه و... در راستای تحقق این مطالبه و در قالب فارس من صورت گرفته، را با تیتر«روایت بیخیالی چند مدیر در برابر مطالبات ۱۸ ماهه ۳۰۰ آبدار» در ششم فروردین سال جاری به اشتراک گذاشتیم.
تسویه حقوق آبداران تا دو ماه آینده
در این مدت مقداری از حقوق معوقه پرداخت و قولهایی نیز گرفته شده که آخرین گفتوگوی منتشر شده از این رسانه در این راستا با معاون بهرهبرداری و توسعه آب در شرکت آب و فاضلاب استان در تاریخ ششم خرداد ماه و با تیتر« تسویه حقوق کامل آبداران تا دو ماه آینده» بود.
که مراد محمودی در این گفتوگو اظهار داشت: در صورت تأمین اعتباراتی که همه مسئولان استانی در پی تحقق آن هستند کلیه معوقات آبداران تا دو ماه آینده تسویه خواهد شد.
اما اکنون که حدود یکماه این مصاحبه میگذرد و پس از تماسهای مکرر، مدیر روابط عمومی شرکت آبفا گفت: هنوز بودجه وعده داده شده پرداخت نشده و به محض دریافت بودجه معوقات تسویه خواهد شد.
انتهای پیام/68036/م/ر