طراحی سامانه هوشمند پایش و مشاوره مزارع کشاورزی

صدا و سیما دوشنبه 20 تیر 1401 - 11:51
یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی سامانه هوشمند پایش و مشاوره مزارع کشاورزی شدند.

طراحی سامانه هوشمند پایش و مشاوره مزارع کشاورزیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از  صندوق نوآوری و شکوفایی، سامانه هوشمند پایش و مشاوره مزارع کشاورزی، محصولی است که یک شرکت دانش‌بنیان در اختیار کشاورزان قرار داده است، این محصول که به زبان ساده در قالب برنامه کاربردی طراحی شده است با استفاده از فنون سنجش از راه دور و عکس‌های ماهواره‌ای امکان بازدهی بیشتر برای تولید محصولات زراعی را به کشاورزان می‌دهد.
مدیرعامل این شرکت گفت: تاکنون هزار و ۴۰۰ کشاورز در این برنامه حساب کاربری ایجاد کرده اند و از آن در قامت یک ابزار کشت استفاده می‌کنند.
به گفته خانم زهرا طوفانی‌نژاد، این نرم‌افزار توانسته است در قالب یک اپبرنامه کاربردی موبایل به کمک کشاورزانی بیاید که نیاز به تحلیل‌های جزئی‌تر و پیچیده‌تری از مزارع خود دارند. کاربران این برنامه کشاورزانی با مزارع بیش از دو هکتار هستند، اما هرچقدر مقدار مساحت زمین از این مقدار بیشتر باشد داده‌ها و آورده‌‎های نرم‌افزار ما برای کشاورزان بیشتر است و عملکرد مزرعه آن‌ها را بیشتر افزایش می‌دهد.
مدیر عامل شرکت اضافه کرد: در این برنامه بسته‌ای از خدمات ارائه می‌شود که کشاورزان با استفاده از آن‌ها می‌توانند عملکرد مزرعه خود را بیشتر افزایش دهند و هزینه را کاهش دهند. این نرم افزار، به نوعی پایش مزرعه را برعهده دارد که به‌طور اختصاصی بر پایه سنجش از دور، اطلاعات مزرعه را واکاوی می‌کند و در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.
خانم طوفانی نژاد افزود: در واقع این نرم‌افزار وضعیت مزرعه را از آغاز کشت محصول تا پس از برداشت بررسی می‌کند و اطلاعات طبقه‌بندی شده را با پیام‌‍‌هایی در حساب کاربری کشاورز یادآور می شود که در گوشی او نصب شده است نظیر میزان سلامت محصول، مقدار سبزینگی و عملکرد محصول.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، سادگی و آسانی استفاده از نرم‌افزار وجه دیگری از نقاط قوت آن است و تاکنون نیز هزار و ۴۰۰ کشاورز در جالیزان حساب کاربری ایجاد کرده‌اند.
خانم طوفانی‌نژاد در ادامه گفت: اگر سازمان‌ها یا وزراتخانه‌هایی مثل وزارت جهاد کشاورزی در ترویج چنین محصولاتی بکوشند، باعث می‌شود که هم آمار تولید کشاورزان بالا رود و هم نمونه‌های خارجی کنار بروند که کارآمدی چندانی برای کشاورزان ایران ندارند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.