رب انار حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین ث است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. مزه ترش و ملس رب انار طرفداران بسیار زیادی دارد و به هضم بهتر غذا کمک میکند.
رب انار آسیب رادیکالهای آزاد را در بدن کمک کرده و با استرس اکسیداتیو مقابله میکند.
این ماده حاوی فیبر ، پتاسیم ، ویتامین ث و آهن است و یک مزه خوشمزه به سفره شما اضافه میکند.
در ادامه مقاله دستور تهیه انواع ترشی با رب انار را به شما آموزش می دهیم .
بادمجان کباب شده | یک عدد |
هویج متوسط | ۲ عدد |
گلکلم | ۳۰۰ گرم |
سیب ترش | ۲۰۰ گرم |
فلفل سبز تند | یک عدد |
کرفس | یک ساقه |
گردوی چرخ شده | ۱۰۰ گرم |
جوز هندی | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
رب انار ترش | یک تا یک و نیم پیمانه |
بادمجان را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
هویج ، گل کلم ، سیب ترش ، فلفل سبز تند و کرفس را در خرد کن بریزید و ریز خرد کنید.
سبزیجات ، بادنجان ، گردو ، جوز هندی و نمک را با هم مخلوط کنید.
رب انار را اضافه کرده هم بزنید.
در شیشه در بسته به مدت 10 روز در یخچال نگه دارید و سپس میل نمایید.
لوبیا سبز | 200 گرم |
هویج | 200 گرم |
کرفس | 200 گرم |
سیر | 100 گرم |
فلفل سبز | 50 گرم |
به درشت | 2 عدد |
گل کلم | 250 گرم |
سرکه | 500 میلی لیتر ( 2 پیمانه ) |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
ترخون خشک | 1 قاشق سوپ خوری |
سیاه دانه | 1 قاشق سوپ خوری |
نمک | به میزان لازم |
رب انار | 1 کیلوگرم |
لوبیا سبز ، هویج ، کرفس ، سیر ، فلفل ، به و گل کلم را به صورت یک اندازه خرد کنید و به همراه 1 پیمانه سرکه در قابلمه بریزید و 5 دقیقه بجوشانید.
بادمجان را خرد کرده و همراه باقیمانده سرکه به مدت 5 دقیقه بپزید.
مخلوط سبزی که خنک شد ، بادمجان ، ترخون ، سیاه دانه ، نمک و رب انار را اضافه کرده مخلوط کنید و در شیشه در بسته در یخچال نگهداری نمایید.
این ترشی فوری جا می افتد و از یک روز بعد قابل مصرف است .
بادمجان | ۳ کیلو |
هویج | ۱ کیلو |
لبو | ۳ عدد |
سیر | ۲۵۰ گرم |
رب انار | یه شیشه کوچک |
تمر هندی | یک عدد |
سرکه محلی | به میزان لازم |
نمک | ۲ قاشق غذا خوری |
بادمجان ها را بشویید و با پوست روی اجاق گاز قرار دهید تا کبابی شود.
پوست بادمجان ها و تخم های درشت بادمجان را جدا کنید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و تا نصفه آب بریزید سپس هویج و لبو را با رنده درشت ، رنده کنید و به همراه سیر در قابلمه بریزید و بعد از چند لحظه 2 لیوان سرکه اضافه نمایید.
نمک را اضافه کنید و صبر کنید مواد کاملا بپزند.
هر از گاهی قابلمه را هم بزنید که ته نگیرد.
در انتها بادمجان را خرد کنید و به همراه تمبر هندی و رب انار به قابلمه اضافه کنید.
بعد از نیم ساعت شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن ترشی را در شیشه های دربسته در یخچال نگهداری نمایید.
میتوانید ترشی را بعد از خنک شدن در میکسر بریزید تا کاملا حالت پوره بگیرد.
بادمجان | ۱ کیلو |
هویج | نیم کیلو |
فلفل تند و فلفل شیرین | به میزان دلخواه |
نمک، زردچوبه و گلپر | به میزان دلخواه |
سرکه | به میزان لازم |
رب انار | ۴ ق غ |
سیر | ۱ بوته |
گشنیز و جعفری تازه خرد شده | ۱ پیمانه |
بادمجان و هویج را نگینی خرد کنید.
سرکه را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید گرم شود.
سیر و فلفل را خرد کنید.
بادمجان و هویج را داخل سرکه گرم بریزید و 10 دقیق ملایم بجوشانید سپس سیر و فلفل را به همراه گشنیز و جعفری ساطوری شده به مواد اضافه نمایید.
نمک و ادویه ها را در قابلمه بریزید و بعد از 10 دقیقه رب انار را اضافه کنید و بعد از 20 دقیقه شعله را خاموش نمایید و بعد از خنک شدن داخل شیشه در بسته بریزید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته