به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی در جلسه درس اخلاق دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) افزود: اهل بیت (ع) برای نشر معارف الهی از راههای گوناگون مانند تربیت شاگرد و بهره گیری از دعا استفاده میکردند.
وی ادامه داد: شبکه وکالت مساله مهمی بود تا جریان امامت و ولایت و رهبری در نظام اسلامی به معنای رهبری جهان اسلام ادامه پیدا کند، معنای شبکه وکالت این بود که زمینه فراهم شود تا شیعیان بتوانند در زمان غیبت به تکالیف خود عمل کنند؛ بنابراین همه ائمه و اولیای الهی از جمله امام حسن عسکری به رسالت خود به صورت دقیق و عمیق آن هم با روشهای مختلف عمل کردند.
رمضانی با بیان اینکه ظرفیتهای وجودی انسان باید شناخته و این ظرفیتها بهم پیوند بخورد، گفت: از جمله این ظرفیتها محبت، قدرت و اراده است که این سه ظرفیت باید با هم پیوند داشته باشد. انسان معمولاً به دنبال این است که چیزهای دیگر را کسب و کشف کند در حالی که مهمترین چیزی که انسان باید کشف کند حقیقت وجود خودش است.
رمضانی با اشاره به اینکه انسان باید گرایشهای خود را بشناسد، ادامه داد: آدمی سه گرایش اصلی در رابطه با خود دارد. یکی از آن گرایشها حب بقا است؛ انسان جاودانه زیستن را دوست میدارد برای همین هر کاری که انجام میدهد گویا برای ابد در عالم دنیا باقی خواهد ماند. تاکید شده در عالم دنیا طوری عمل کنید که ابدیت را به شکل زیبا بسازید. انسان باید به این مرحله از درک برسد که حیاتش تنها آن حیات مادی نیست و حیات دیگری نیز وجود دارد که لازم است درست فهمیده شود و آن حیات معنوی و ابدی است.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) حب کمال را ظرفیت دیگر برشمرد و گفت: حب کمال از عمده گرایشهایی است که در انسان وجود دارد. آدمی موجودی کمال جو و کمال گرا است، اما مشکلی که وجود دارد این است که ما کمال را درست نفهمیدیم و درک نکردیم.
وی خاطرنشان کرد: گرایش سوم این است که انسان به بهترین لذت برسد اگر به این لذت دست یابد به کمال رسیده است لذت مادی یک امر موقت بوده و به زودی تمام میشود. لذت دیگری نیز وجود دارد که لذت عقلی است. بالاترین لذت لذت شهودی بوده که انسان در این عرصه بسیاری از حقایق را مشاهده میکند؛ بنابراین کمال با لذت شهودی و عقلی ارتباط دارد.