سس سیر یک چاشنی خوشمره برای انواع فست فود است. در این مقاله انواع طرز تهیه سس سیر را با ترکیبات مختلف و متنوع با شما در میان میگذاریم تا بتوانید با توجه به ذائقه خودتان بهترین سس سیر خانگی را تهیه نموده و نوش جان نمایید.
نمک | مقداری |
تخم مرغ | 1عدد ( 25 گرم ) |
فلفل سیاه | متناسب با ذائقه خودتان |
سیر | 6 حبه ( 100 گرم ) |
روغن | 1فنجان ( 150 میلی لیتر ) |
آب لیمو ترش | نصف لیمو فشرده ( 50 میلی لیتر ) |
خردل | 1/4قاشق چای خوری ( 3 گرم ) |
فلفل قرمز | 1/4قاشق چایخوری ( 3 گرم ) |
برای طرز تهیه سس سیر و فلفل ، سیر را له کنید و آب لیموترش را به آن اضافه کرده و در حال هم زدن تخم مرغ ، خردل ، فلفل و نمک را اضافه کنید.
روغن را تا جایی اضافه کنید که بافت مایونز بگیرد.
پیازچه | به عنوان تزیین |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
خامه ترش | 1 فنجان |
بوته سیر | 2 عدد |
روغن زیتون | نصف فنجان |
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
سر بوته سیر را به طوری که کمی از روی حبه ها بریده شود برش بزنید و بوته سیر را داخل فویل آلومینیومی بپیچید و رویش نمک و روغن زیتون بریزید.
بوته های سیر را داخل یک ظرف به مدت 20 – 25 دقیقه در فر بگذارید تا برشته و کبابی شود.
بعد از خنک شدن با کمی فشار به کمک فویل سیرها که کاملا نرم و له شده اند از پوست بیرون می آیند.
همه مواد را به جز پیازچه با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود. برای تزئین سس از پیازچه استفاده کنید.
سیر | 4 حبه ( 50 گرم ) |
ماست ساده یا پرچرب یا همزده | ( 150 گرم ) |
آبلیمو | ( 50 گرم ) |
جعفری | بنا به سلیقه |
برای تهیه سس سیر رژیمی میتوانید به جای خامه و روغن زیتون ماست را جایگزین کنید.
تمام مواد را در میکسر ریخته هم بزنید یکدست شود.
سیر | 2 بوته |
روغن زیتون | 5 قاشق غذاخوری |
آب | یک لیوان |
فلفل سیاه | یک قاشق چای خوری |
نمک | یک قاشق چای خوری |
نشاسته | 4 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | یک قاشق چای خوری |
برای طرز تهیه سس سیر با نشاسته سیر ها را حبه کنید و روی سینی فر بچینید و به مدت 8 تا 10 دقیقه در فری که با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده بگذازید تا بپزد .
سیر که سرد شد پوستشان را گرفته و له کنید.
نشاسته را در آب حل کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید غلیظ شود.
شعله را خاموش کرده سایر مواد را به نشاسته اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
حبه سیر تازه | 1 پیمانه |
روغن زیتون یا هسته انگور | 4 پیمانه |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
آب لیمو تازه | 1/2 پیمانه |
سس سیر عربی یا سس سیر لبنانی به نام سس توم هم شناخته میشود که متیوانید در انواع سالاد و همراه غذاهای مختلف میل نمایید.
برای طرز تهیه سس عربی ، سیر را پوست گرفته به همراه نمک در غذاساز میکس کنید.
اطراف ظرف را تمیز کرده و با سرعت کم به هم زدن ادامه دهید و روغن را کم کم اضافه کنید.
بعد از 30 ثانیه ، آبلیمو را هم بیفزایید. 45 ثانیه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا سس شما فرم مایونزسیر بگیرد.
برای طرز تهیه سس سیر برای فیله استریپس ، طرز تهیه سس سیر برای قارچ سوخاری بدون استفاده از سس مایونز میتوانید از همین مواد استفاده کنید.
سس مایونز | نهصد گرم |
شوید خشک | یک قاشق غذاخوری |
پودر سیر | یک قاشق غذاخوری |
پودر فلفل سیاه | یک قاشق غذاخوری |
پودر فلفل سفید | یک قاشق غذاخوری |
آبلیمو | نصف استکان |
آب | یک چهارم لیتر |
برای طرز تهیه سس سیر رستورانی مواد خشک را با هم ترکیب کرده و سس مایونز را به آن ها اضافه کرده حدود 15 دقیقه هم بزنید.
آبلیمو را اضافه کرده هم بزنید تا یکدست شود.
برای کم کردن غلظت سس سیر تا جایی که نیاز است حین هم زدن آب اضافه کنید.
برای طرز تهیه سس سیر برای فیله استریپس ، طرز تهیه سس سیر برای قارچ سوخاری میتوانید از همین مواد استفاده کنید.
سیر | ۲ بوته |
پیاز | ۱ عدد |
روغن زیتون | ۵ قاشق غذا خوری |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری |
سس مایونز | ۴ قاشق غذاخوری |
سیر را حبه کنید و به مدت 8 – 10 دقیقه در فری که با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده بپزید و بعد از سرد شدن له کنید.
پیازرا رنده کرده و به همراه سیر در روغن زیتون تفت دهید تا نرم وسبک شود.
قارچ را نازک حلقه کنید و بدون روغن در تابه تفت دهید تا آبش کشیده شود سپس کناری بگذارید خنک شوند.
همه مواد را در میکسر مخلوط کنید تا یکدست شود.
سیر درشت | سه عدد |
روغن زیتون | یک قاشق غذاخوری |
خامه ترش | نصف فنجان |
سس مایونز | یک چهارم فنجان |
پیاز | یک عدد |
سرکه قرمز | یک قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
فلفل | سه چهارم قاشق چایخوری |
میخک | مقداری |
برای طرز تهیه سس سیر برای سیب زمینی باید سیرها را پوست گرفته داخل فویل بگذارید و رویشان روغن زیتون و پودر میخک بپاشید.
فویلا را کاملا بسته و یک ساعت در فر بگذارید ، سیرها بپزد.
بعد از خنک شدن، سیر را له کرده ، پیاز را رنده کنید و همه مواد را با هم مخلوط نموده به مدت 2 – 4 ساعت در یخچال بگذارید به هم مزه بدهند و به همراه سیب زمینی تنوری یا سرخ شده میل نمایید.
تخم مرغ | 2 عدد |
پنیر پارمزان | 3 قاشق غذاخوری |
سرکه بالزامیک یا آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | دو حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
اگر خیلی عجله دارید میتوانید از سس هزار جزیره برای سالاد سزار استفاده کنید در صورت تمایل میتوانید سیر له شده را از دو ساعت قبل به آن اضافه کنید تا کاملا مزه بگیرد.
برای طرز تهیه سس سیر تخم مرغ ها را به مدت 2 دقیقه در آب پز کنید تا نیم بند شوند.
زرده تخم مرغ را به همراه سیر له شده ، روغن زیتون و پنیر به مدت 4 دقیقه همبزنید تا سفید شود.
سرکه و ادویه ها را اضافه کرده 3 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا سس فرم مایونز به خودش بگیرد.
سس را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا به هم مزه داده و آماده استفاده شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته