طرز پخت ساج ایچی (سوجا دیله)
سوجا دیله (ساج ایچی)، از گوشت پرچرب گوسفند تهیه می شود. برای پخت آن، ابتدا گوشت گوسفند را خورد کرده و در ساج که قبلا کمی روغن کره در داخل آن سرخشده، میریزند و پس از اضافه کردن ادویهجات لازم و پخته شدن کامل مقداری ماست به آن اضافه کرده و هم می زنند و آن را روی آتش ملایم می گذارند تا دم کشیده و آماده استفاده شود.
گوشت | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل و دارچین | به مقدار لازم |
ماست | 1 پیمانه |
ابتدا گوشت را بشویید و داخل قابلمه بریزید. دارچین، ادویه گوشت و فلفل را به آن اضافه کنید و در حدی آب بریزی که حدودا دوسانت آب روی گوشت ها قرار بگیرد سپس روی شعله ملایم قرار بدهید تا آبپز شوند. در همین فاصله داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و 2 عدد پیاز متوسط را خرد کنید و با هم تفت بدهید، سپس 1 قاشق مرباخوری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و اجازه بدهید پیازها سرخ شوند وقتی سرخ شدند شعله را خاموش کنید.
نزدیکی های پخت گوشت نمک به آن اضافه کنید. وقتی گوشت پخت آن را داخل صافی بریزید و آب گوشت را نگه دارید. داخل یک قابلمه گوشت را بریزید و پیازهای سرخ شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زمانی که تفت دادید 1 پیمانه ماست به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید وقتی جوش آمد آب گوشت را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا با شعله ی ملایم جا بیفتد. حدود 20 دقیقه آخر پخت مقداری دارچین و اگر کم نمک بود، به آن نمک اضافه کنید و در پایان با برنج میل کنید.
طرز تهیه سوجا دیله
• شاید به نظرتان یک قاشق مرباخوری زردچوبه زیاد باشد اما چاشنی اصلی این خورشت زردچوبه است و رنگ این غذا زرد می باشد.
• حتما زردچوبه را در پیاز سرخ کنید تا در خورست، مزه ی زردچوبه را متوجه نشوید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته