طرز پخت خورشت آلو
سینه ی مرغ بدون استخوان | 2 تکه |
آلو | 15-20 عدد |
هویج | 1 عدد |
سیب زمینی کوچک | 1 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | نصف قاشق غذاخوری |
شکر | به مقدار لازم |
ابتدا پیاز را خلالی خرد و با کمی روغن تفت بدهید. سپس مرغ ها را خرد کنید. و با پیازها تفت بدهید. آلوها را بشویید و خیس کنید. بین آلوها شن و سنگ وجود دارد، آن ها را بشویید و خیس کنید تا شن ها از بین آن ها خارج شود.
زمانی که مرغ ها کمی پخت آلوها را اضافه کنید. هویج ها را به شکل خلالی 2-3 سانتی خرد کنید و به آلوها اضافه کنید. سپس زعفران آبکرده، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حدود 40 دقیقه قبل از پخت سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به آن اضافه کنید. اجازه بدهید سیب زمینی بپزد و خورشت لعابدار شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید همه ی مواد خوب با هم بپزند و جا بیفتد.
10 دقیقه ی پایان خورشت آن را بچشید و اگر ترش بود مقداری شکر بریزید تا مزه ی ملس بگیرد. می توانید با قاشق روی آلوها قاچ بزنید تا طعم آن به خورشت اضافه برود. در اصل این خورشت باید آلوها له باشند.
طرز پخت خورش آلو
• میزان اضافه کردن شکر به سلیقه ی شما و میزان ترشی آلوها بستگی دارد.
• در این خورشت می توانید از آلو بخارا، آلو برقانی زرد و سیاه استفاده کنید.
• در این خورش می توانید از رب گوجه استفاده نکنید و رنگ آن را با زعفران تنظیم کنید.
• اگر این خورش را ترش دوست دارید می توانید شکر اضافه نکنید. اما اصل این خورشت ملس است.
• سیب زمینی در این خورشت برای لعاب انداختن خورشت است. لازم نیست زیاد استفاده کنید.
• این خورشت آلو را می توانید با گوشت خورشتی هم بپزید. در این صورت باید اجازه بدهید گوشت بپزد و بعد هویج و آلو را به آن اضافه کنید.
* در پایان بد نیست بدانید میزان کالری آلو بخارا پخته شده خورشتی در هر 100 گرم برابر با 107 کالری می باشد.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته