خورش نازخاتون یکی از غذاهای سنتی خوشمزه گیلان است که با بادمجان تهیه می شود. در تهیه خورش نازخاتون مطابق با سلیقه خودتان می توانید از گوشت قرمز یا گوشت مرغ استفاده کنید.
بادمجان | یک کیلو |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدارلازم |
پیاز | 1 یا 2 عدد |
آبغوره یا آبلیمو | یک فنجان |
روغن | به مقدارلازم |
گوشت | 800گرم |
سبزی معطر(نعنا و جعفری) | 500 گرم |
پیاز را خرد کرده در کمی روغن در قابلمه تفت دهید.
گوشت خورشی را اضافه کرده همراه با پیاز تفت دهید.
مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درش را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
سبزی ها را خرد کرده و سرخ کنید و به همراه نمک ، فلفل و آبغوره به خورش اضافه کنید.
بادمجان ها را پوست گرفته و سرخ کنید.
خورش که جا افتاد، بادمجان را اضافه کرده به مدت 15 دقیقه بپزید و سپس سرو نمایید.
بادمجان کوچک و قلمی | یک کیلو |
گوشت بدون استخوان | ۸۰۰ گرم |
نعنا و جعفری و کمی اسفناج | ۵۰۰ گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پیاز | یک عدد |
آبغوره | یک فنجان |
روغن | به میزان |
پیاز را خرد کرده در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.
گوشت را به اندازه های مساوی خرد کرده با پیاز تفت دهید.
3 لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و درش را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد.
سبزی را خرد کرده تفت دهید و وقتی گوشت تقریبا پخته شد به همراه نمک ، فلفل و آبغوره به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شود و خورش جا بیوفتد.
بادمجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید و روی خورش بچینید تا با حرارت خورش دم بکشد.
بادمجان ها را اطراف ظرف بچینید و گوشت را وسط ظرف بکشید و به همراه برنج میل نمایید.
سینه مرغ | 300 گرم |
بادمجان قلمی | 4 عدد |
نعنا و جعفری | 300 گرم |
پیاز داغ | 6 قاشق غذاخوری |
آبغوره یا آب نارنج | 3 قاشق غذاخوری |
ادویه خورشتی | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
محلول زعفران |
1 قاشق غذاخوری |
بادمجان ها را پوست گرفته ، تلخی اش را بگیرید و همانطور درسته سرخ کنید.
در قابلمه کمی روغن ریخته و نصف پیازداغ را اضافه کنید.
سینه مرغ را خرد کرده با پیازداغ تفت دهید.
رنگ مرغ که تغییر کرد ، ادویه ، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید.
2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد.
نعنا و جعفری را خرد کرده کمی تفت دهید.
20 دقیقه قبل از پایان پخت به خورش اضافه کنید.
بادمجان سرخ شده و نصف دیگر پیازداغ را بعد از پخت کامل مرغ به خورش اضافه کنید.
زعفران دم کشیده و نمک را اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه متناسب با سلیقه خودتان آبغوره یا آب نارنج را اضافه کرده و شعله را خاموش نمایید.
در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید.
گردآوری : بخش آشپزی بیتوته