غذا‌های زمستانی برای کودکان

صدا و سیما یکشنبه 25 دی 1401 - 10:47
فصل زمستان سبزیجات مخصوص به خود دارد که مصرف این سبزیجات به دلیل میزان بالای مواد مغذی برای همه افراد از جمله کودکان نیز توصیه می‌شود.
غذا‌های زمستانی برای کودکانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وقتی دما کاهش می‌یابد و ساعات روشنایی روز کوتاه‌تر می‌شود، سطح انرژی می‌تواند همراه با خلق و خوی کاهش پیدا کند. بچه‌ها ممکن است در ماه‌های سرد و زمستان فعالیت کمتری داشته باشند، بنابراین تمرکز روی تغذیه­ ­­مناسب در این فصل از سال بسیار مهم است. تغییرات در خلق و خوی، انرژی، تمرکز، اشتها و­ خواب ­­­غیرمعمول نیستند، اما می‌تواند نشانه‌های یک بیماری زمینه‌ای جدی‌تر باشند. انتخاب‌های غذایی سالم می‌توانند به سلامت روان­ کودک­­­ شما کمک کند. غذا‌های زیر را در نظر بگیرید تا به کودکانتان کمک کند در زمستان سالم و شاد باشند.
 
ماهی:
اسید‌های آمینه مانند تریپتوفان، تیروزین و گلوتامین که بلوک‌های سازنده پرتئین در ماهی سالمون و سایر منابع پرتئینی هستند، انتقال دهنده‌های عصبی را تولید می‌کنند که به تنظیم خلق و خوی کمک می‌کنند. شواهد موجود، مصرف ماهی را با خطر کمتر­ ­افسردگی­­­مرتبط می‌داند. ماهی ­و بویژه ماهی سالمون مملو از اسید‌های چرب امگا ۳ است که برخی مطالعات نشان داده است که به مدیریت افسردگی کمک می‌کند. ماهی یک منبع عالی پرتئین برای سلامت قلب است. برخی از بچه‌ها ماهی کبابی یا گریل شده می‌خورند – سعی کنید از طعم دهنده و سس‌هایی که دوست دارند استفاده کنید- ­یا ماهی را به قطعات کوچک برش دهید و کباب همراه با سبزیجات درست کنید.
 
مرکبات:
مرکبات، مملو از­ ­ویتامین­­­ C­هستند که به تقویت­ ­سیستم ایمنی­­­ بدن کمک می‌کند. آن‌ها همچنین­ فیبر­­­غذایی را فراهم می‌کنند. بچه‌ها عاشق این­ میوه­ها هستند، چون معمولا بدون دانه هست، پوست کندن آن آسان و خوردن آن سرگرم کننده است، برای میان وعده های­ ­مدرسه­ عالی هستند.
 
کدو حلوایی:
کدو حلوایی سرشار از کاروتنوئید‌ها که پیش ساز ویتامین­A­است میباشد. نشان داده شده است مصرف آن برای سلامت قلب و ایمنی بدن مفید است و در عین حال سلامت پوست را تقویت می‌کند. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است که به ثابت نگه داشتن سطح­ قند­­خون کمک می‌کند. اکثر انواع کدو حلوایی زمستانه به طور طبیعی شیرین هستند.
 
گل کلم:
این عضو از خانواده سبزیجات به دلیل محتوای فیتوکمیکال بالا و پتانسیل آن برای کمک به پیشگیری از­ سرطان­ ­­و التهاب مورد توجه قرار گرفته است. گل کلم به تنهایی خوشمزه است، اما به راحتی با طعم‌های دیگر ترکیب می‌شود. سرشار از ویتامین­ C­و منبع خوبی از ویتامین­K­­ برای سیتم ایمنی سالم و استخوان‌های سالم است. اما این همه ماجرا نیست. گل کلم همچنین منبع خوبی از فولات، یک ویتامین­B ­­مهم­ برای رشد و نمو، است­ این­ ­ماده غذایی ­­­غنی از فیبر غذایی است
­زهرا رازقی­–­ ­کارشناس تغذیه­ شهرستان قوچان­–­ دانشگاه علوم پزشکی مشهد

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.