به گزارش همشهری آنلاین، بخش مهمی از اهداف تروریستی رژیم صهیونیستی در ارتباط با ترور ناجوانمردانه شهروندان ایرانی، هدف قرار دادن دانشمندان نخبه هستهای است که برای ایجاد محدودیت در صنعت هستهای کشورمان در دستور کار تروریستهای صهیونیستی قرار میگیرد. اوج این خصومت در ۲۳ خردادماه امسال در جریان جنگ ۱۲ روزه خود را نشان داد که طی آن، تعدادی از دانشمندان هستهای کشورمان به شهادت رسیدند.

- شهید محمدمهدی طهرانچی
شهید طهرانچی، استاد برجسته فیزیک و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و یکی از چهرههای تأثیرگذار در آموزش عالی و علوم هستهای ایران بود که در ۲۳ خرداد ماه در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. او در سال ۱۳۴۲ در تهران متولد شد و پس از اخذ مدرک دکتری فیزیک از دانشگاههای معتبر، به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی مشغول به کار شد. شهید طهرانچی در حوزه فیزیک هستهای، ذرات بنیادی و نانوفیزیک فعالیتهای پژوهشی گستردهای داشت و مقالات متعددی در مجلات معتبر بینالمللی منتشر کرد. از سال ۱۳۹۷، با حکم رهبر انقلاب، به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد و تحولات چشمگیری در جهتدهی به سیاستهای آموزش عالی ایجاد کرد. او با تأکید بر ارتباط دانشگاه با صنعت و حل مسائل کشور از طریق پژوهشهای کاربردی، نقش مهمی در ارتقای کیفیت علمی و اخلاق حرفهای در دانشگاهها ایفا کرد. طهرانچی در حوزه فناوری هستهای، بهویژه در کاربردهای پزشکی و صنعتی، مشارکت داشت و پروژههای متعددی را در سازمان انرژی اتمی ایران هدایت کرد. رویکرد او تلفیقی از مدیریت علمی و دغدغهمندی برای حل مسائل ملی بود، که او را به یکی از مدیران پیشرو تبدیل کرد. شهادت او در حمله رژیم صهیونیستی، ضایعهای بزرگ برای جامعه علمی ایران بود، اما میراث او در تربیت متخصصان و پیشبرد علم همچنان پابرجاست.

- شهید عبدالحمید مینوچهر
شهید مینوچهر، فیزیکدان برجسته و رئیس دانشکده مهندسی هستهای دانشگاه شهید بهشتی و یکی از پیشگامان علوم هستهای ایران بود که در ۲۳ خرداد ماه در حمله ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. او پس از اخذ مدرک دکتری در رشته مهندسی هستهای، به عضویت هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درآمد و در حوزههای حساسی مانند فیزیک راکتور، شبیهسازی هستهای و طراحی سوختهای پیشرفته هستهای فعالیت کرد. مینوچهر پژوهشهای گستردهای در زمینه افزایش بهرهوری و ایمنی نیروگاههای هستهای انجام داد و مقالات متعددی در مجلات داخلی و بینالمللی منتشر کرد، از جمله در همایش ملی مهندسی قدرت و نیروگاههای هستهای در سال ۱۳۹۵. در جایگاه رئیس دانشکده مهندسی هستهای از سال ۱۴۰۱، مینوچهر نقشی محوری در توسعه برنامههای آموزشی و پژوهشی این دانشکده ایفا کرد. او با مدیریت دلسوزانه و بینش عمیق، بستری برای تربیت متخصصان جوان و متعهد در صنعت هستهای فراهم ساخت. مینوچهر به دلیل همکاری نزدیک با احمدرضا ذوالفقاری در انتشار مقالات مشترک، به عنوان یکی از چهرههای کلیدی در پژوهشهای هستهای شناخته میشد. شهادت او در حمله رژیم صهیونیستی به منزلش در ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، خسارتی عظیم برای صنعت هستهای ایران بود، اما راه او در تربیت نسلهای آینده دانشمندان ادامه خواهد یافت.