سبزیجات پخته برای ما مفیدتر است یا خام؟

بهداشت نیوز چهارشنبه 11 مرداد 1402 - 02:28

به گزارش بهداشت نیوز در کل، تاثیرات فیبرها بر سلامت بدن شناخته شده‌ است؛ این ترکیبات نقش اساسی در بهبود عملکرد سیستم گوارش به‌خصوص روده‌ها دارند. به علاوه، احساس سیری را افزایش می‌دهند و مانع از گرسنگی مداوم و تمایل به ریزه‌خوری می‌شوند.

به‌طور کلی، فیبرها به دو دسته فیبرهای حل‌شدنی و حل‌نشدنی تقسیم می‌شوند؛ فیبرهای حل‌شدنی که در بافت داخلی گیاه وجود دارند به‌عنوان جذب‌کننده قند و چربی عمل می‌کنند و در تنظیم کلسترول نقش دارند. فیبرهای حل‌نشدنی در پوشش گیاه وجود دارند و از آنجا که حرکات مجاری گوارشی را تحریک می‌کنند، نقش مهمی در عملکرد روده‌ها و دفع مواد زائد دارند.

متخصصان توصیه می‌کنند روزانه حدود ۳۰ گرم فیبر مصرف شود که میوه‌ها و سبزیجات از بهترین منابع آن هستند. اما باید دانست که خوردن سبزیجات خام مقدار فیبر موجود را کامل به بدن می‌رساند اما ممکن است جداره روده‌ها تحریک شده و دردهای گوارشی و اسهال ایجاد شود. اما فرایند پخت باعث نرم ‌شدن فیبرها می‌شود و احتمال تحریک روده‌ها کاهش می‌یابد اما تغییری در مقدار فیبر به‌وجود نمی‌آید. 

آنچه بیشتر در مورد تفاوت سبزیجات خام و پخته مطرح است، حفظ ویتامین‌ها و دیگر ریزمغذی‌هاست زیرا حرارت، بخشی از این ترکیبات مفید را از بین‌ می‌برد. همچنین میوه‌ها و سبزیجات خام به‌دلیل اینکه لازم است بیشتر جویده شوند، احساس سیری سریع‌تری ایجاد می‌کنند. البته بهترین توصیه این است که شیوه مصرف سبزیجات متنوع باشد تا یکنواختی مانع از تمایل کمتر به مصرف این خوراکی‌های مفید نشود.

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.