به گزارش بهداشت نیوز، محمد احمدی کارشناس مسئول واحد پیشگیری ومراقبت از بیماریهای ستاد مرکز بهداشت شهرستان سقز، به شناخت بیشتر علائم بیماری وبا و توصیههایی در جهت پیشگیری از این بیماری پرداخت.
علائم بالینی وبا چیست؟
محمد احمدی با بیان اینکه بسیاری از افراد آلوده به باکتری عامل وبا، هیچ علامتی ندارند گفت: اسهال (آبکی حجیم بدون تب یا زور پیچ شکم)، استفراغ، مدفوع با رنگ سفید و کاهش شدید آب بدن از علائم بالینی این بیماری است.
راههای انتقال بیماری وبا چیست؟
این کارشناس پیشگیری و مراقبت از بیماریها در ادامه با بیان اینکه انتقال وبا از راه مدفوعی دهانی است، افزود: وبا منحصرا از طریق آب یا غذای آلوده، استفاده از آبهای سطحی، آب چاههای کم عمق، حمام کردن در آب آلوده، غذاهای دریایی نپخته و خام به ویژه صدف، استفاده از یخ به صورت غیر بهداشتی و استفاده از غذاهایی که کمی بعد از پخته شدن آلوده شدهاند منتقل میشود.
وی در ادامه گفت: شستشوی میوه و سبزیجات با آب آلوده، در صورت عدم رعایت بهداشت فردی توسط شخصی که از بیمار مبتلا به وبا مراقبت میکند و استفاده از وسایل و سطوح آلوده نیز امکان انتقال بیماری وجود دارد.
شرایط محیطی مناسب برای شیوع وبا
محمد احمدی با بیان این موضوع که مناطق دارای آب ناسالم و بهداشت محیط نامناسب در معرض خطر شیوع وبا هستند گفت: نقاط شهری که آب آن به مقدار کافی کلرزنی نمی شود، مناطق روستایی که به لولهکشی و چاههای حفاظت شده دسترسی ندارند و مناطقی که توالت و دفع فاضلاب بهداشتی ندارند در معرض خطر بیشتر ابتلا به وبا هستند.
احمدی کارشناس واحد پیشگیری و مراقبت از بیماریهای ستاد مرکز بهداشت سقز در ادامه اظهار کرد: در صورت ابتلا به اسهال در خود و یا اطرافیان به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت و در روستاها به خانه بهداشت مراجعه کرده و از خدمات و نمونه گیری رایگان استفاده کنید.