به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، به همین دلیل برای استفاده در محیط های فراتر از آزمایشگاه های سنتی مناسب است.
این حسگر الکتروشیمیایی آنزیم برش دهنده دی ان ای را از سیستم اصلاح ژن کریسپر مهار می کند. هنگامیکه آنزیم مذکور با هدف مورد نظر خود مانند یک ژن مرتبط با سرطان برخورد می کند، فعال می شود و دی ان ای نزدیک در محل قرار گرفتن الکترود حسگر را مانند یک ماشین چمن زنی، می برد. این عمل اختلال آمیز سیگنال الکتریکی را تغییر می دهد و به این ترتیب وجود بیماری آشکار می شود.
تا به اکنون پوشش دی ان ای به سرعت تجزیه می شد و در نتیجه حسگرها باید از نو ساخته و منجمد می شدند، در نتیجه امکان استفاده از آنها در شرایط واقعی وجود نداشت. محققان دانشگاه ام آی تی با استفاده از یک پوشش پلیمری که دی ان ای را به مدت دوماه حتی در مقابل گرمای زیاد، ثابت نگه می دارد، این مشکل را حل کردند.
حسگر پس از ذخیره سازی به طور موفقیت آمیز PCA۳ را که یک نشانگر سرطان پروستات در ادرار است بدون نقص در عملکرد شناسایی کرد ابزار مذکور که فقط با هزینه ۵۰ سنت ساخته می شود، یک بار مصرف است و جایگزین قابل دسترس و ارزان برای شناسایی طیف وسیعی از بیماری ها است.
به گفته آریل فورست محقق ارشد پژوهش تمرکز اولیه این تحقیق روی تشخیص بیماری هایی است که افراد برای دستیابی به آنها با چالش روبرو هستند. در همین راستا هدف ما ابداع یک حسگر برای استفاده در محل است. به این ترتیب دیگر نیازی نیست افراد برای استفاده از این ابزار در کلینیک یا بیمارستان حضور داشته باشند، آنها می توانند در خانه این کار را انجام دهند.
این تست با انواع مختلفی از نمونه های جمع آوری شده از جمله سواب بینی و بزاق کار می کند و می توان آن را برای ردیابی ارزان بیماری هایی مانند ایدز و HPV به کار گرفت. همچنین پلتفرم مذکور به اندازه ای انعطاف پذیر است که می توان با کمک آن پاتوژن های نوظهور را هدف گرفت.