به گزارش همشهری آنلاین: طبق اعلام این گروه هکری همه پیامهایی که برای اینترنشنال ارسال شده به همراه ۷۱هزار نفری که برای این شبکه محتوا ارسال میکردند شناسایی شدهاند. اما حنظله دقیقا از کجا و چه زمانی فعالیت خود را آغاز کرده است و تاکنون چه تحرکاتی داشته است. این موارد را در این گزارش میخوانیم.
تولد و تمرکز حنظله
گروه هکری حنظله با نام لاتینHandala Hack ازجمله گروههای هکری نوظهور است که با حمله به زیرساختهای ارتباطی سازمانهای اسرائیلی دست به افشای اطلاعات میزند. این بازیگر نوپدید جریانهای هکری از زمستان ۲۰۲۳/۱۴۰۲ در تلگرام و وبتاریک ظهور کرد و بیشتر عملیاتش را علیه زیرساختها و سازمانهای اسرائیلی و رسانههای مخالف جمهوری اسلامی ایران متمرکز کرده است. گزارشهای متعدد امنیت سایبری این گروه را به همسویی ایدئولوژیک با گروه مقاومت فلسطین نسبت میدهند.
منشأ نام و نماد
نام حنظله از کاراکتر کارتونی خلقشده توسط کاریکاتوریست فلسطینی ناجی العلی گرفته شده است؛ پسربچهای ۱۰ ساله با نمایی از پشت سر نسبت به مخاطب که به نماد استقامت فلسطینی تبدیل شده است. گروه سایبری دقیقا همین لوگو را بهعنوان امضای خود بهکار میبرد تا پیام سیاسی فعالیتش را پررنگ کند.
تاکتیکها و ابزارهای فنی
* مهندسی اجتماعی و فیشینگ پیشرفته
* باجافزار و ابزارهای پاککننده (وایپر)
* ارسال انبوه SMS/ایمیل هشدار از زیرساخت قربانی
* نشت گزینشی داده در کانالهای تلگرامی
بیشتر بخوانید:
انگیزه
این گروه خود را گروه «مبارز کوچک حماس» نام میبرد و در بیانیهها از حملات نظامی اسرائیل به غزه انتقام میگیرد. اهداف آنها بهطور عمده نمادین و روانی است و هرچند برخی رخنهها مانند دزدیدن پایگاه داده پلیس اسرائیل یا هک ایراناینترنشنال با اسناد و نمونه فایل منتشرشده همراه بوده است. این گروه اکنون به یکی از چهرههای ثابت «جنگ سایبری محور مقاومت» تبدیل شده و روایتی از نماد فلسطینی حنظله را به جنگ اطلاعاتی پیوند زده است.