جوانه شبدر در بارداری مجاز است؟

نی نی بان سه شنبه 31 تیر 1404 - 16:57
جوانه شبدر در بارداری خواص زیادی همچون تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از یبوست بارداری و ... دارد اما مصرف خام جوانه شبدر در بارداری خطرناک است زیرا باکتری‌هایی مانند لیستریا، سالمونلا و ای.کولای می‌توانند به آن‌ نفوذ کنند و در صورت ورود به بدن زنان باردار باعث مرده‌زایی، سقط جنین یا زایمان زودرس می‌شوند. در ادامه هر آنچه که باید در این زمینه بدانید را توضیح خواهیم داد.

شبدر چیست؟

شبدر گیاهی علفی از خانواده(Trifolium)  است که به دلیل ارزش غذایی بالا و نقش مهمش در کشاورزی، به‌ویژه تقویت خاک، شناخته شده است. این گیاه با برگ‌های سه‌تایی و گل‌های کوچک و خوشه‌ای، بیشتر در مناطق معتدل و مرطوب رشد می‌کند. شبدر قرمز (Red Clover) اغلب به دلیل خواص دارویی‌اش مورد توجه قرار می‌گیرد.

جوانه شبدر برای چی خوبه؟ جوانه شبدر یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین و بهترین انواع جوانه‌ها است که سرشار از پروتئین است. این جوانه در درمان کم‌خونی و پلاکت پایین خون در بارداری بسیار موثر است و خطر ابتلا به سرطان و پوکی استخوان را کاهش می‌دهد. همچنین می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند. جوانه شبدر به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین برای گیاه‌خواران نیز شناخته شده است.

مواد مغذی جوانه‌ها

در جدول زیر مواد مغذی موجود در جوانه‌ها ذکر شده است:

مواد مغذی

فواید

جوانه‌ها منبع غنی از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین A و چندین ویتامین B مانند تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3) و فولات (B9) هستند.

برای سلامت عمومی بدن، سیستم ایمنی، بینایی، سلامت پوست و عملکردهای متابولیک ضروری‌اند.

سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین E، بتاکاروتن و فیتوکمیکال‌های مختلف مانند فلاونوئیدها و ترکیبات فنلی هستند.

به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

منبع خوبی از فیبر غذایی هستند.

سلامت دستگاه گوارش را تقویت می‌کند، به حفظ سطح سالم قند خون کمک کرده و در حفظ وزن سالم موثر است.

حاوی پروتئین هستند که می‌تواند به کل پروتئین دریافتی در رژیم غذایی شما کمک کند. (مانند جوانه‌های ماش و عدس که پروتئین بالایی دارند.)

در تأمین پروتئین مورد نیاز بدن، به‌ویژه برای گیاه‌خواران، نقش مهمی ایفا می‌کند.

غنی از آنزیم‌هایی مانند آمیلاز، پروتاز و لیپاز هستند.

به هضم و جذب مواد مغذی کمک می‌کنند و در تجزیه کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها نقش دارند.

خواص جوانه شبدر در بارداری چیست؟

در ادامه فواید جوانه شبدر در بارداری را ذکر می‌کنیم:

  •   سرشار از مواد مغذی ضروری: جوانه شبدر مملو از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ A، C، E ، K و مواد معدنی (آهن، کلسیم و منیزیم) و فولات است که برای رشد سالم جنین و سلامت کلی مادر حیاتی‌اند.
  • کمک به سلامت دستگاه گوارش: جوانه‌ شبدر سرشار از فیبر است که به حفظ حرکات منظم روده و جلوگیری از یبوست بارداری کمک می‌کند.
  • تقویت سیستم ایمنی: مصرف جوانه شبدر در بارداری، به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها، به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت‌ها و بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.
  • مدیریت وزن: جوانه شبدر کالری و چربی کمی دارد و این ویژگی، آن‌ را به انتخابی عالی برای حمایت از افزایش وزن سالم در دوران بارداری تبدیل می‌کند.
  • بهبود هضم: آنزیم‌های موجود در آن به هضم بهتر و جذب مواد مغذی کمک کرده و احتمال سوزش سر دل، نفخ و سوء هاضمه را کاهش می‌دهد.
  • کنترل قند خون: جوانه‌ شبدر شاخص گلیسمی پایینی دارد، به این معنی که گلوکز را با سرعت کمتری وارد جریان خون می‌کند. از این رو، می‌تواند برای زنان مبتلا به دیابت بارداری مفید باشند.
  • نقش حیاتی در رشد جنین: فولات به وفور در انواع جوانه‌ها یافت می‌شود. مصرف جوانه‌ها می‌تواند با کاهش خطر نقص لوله عصبی و اطمینان از رشد مناسب جنین به بارداری سالم کمک کند.

خواص جوانه شبدر در بارداری چیست؟

طرز تهیه جوانه شبدر

برای تهیه جوانه شبدر به مواد زیر نیاز دارید:

  • بذر شبدر
  • آب
  • ظرف شیشه‌ای
  • پارچه توری
  • کش

مراحل شست‌وشو و آماده‌سازی بذر شبدر: ابتدا بذرهای شبدر قرمز را به‌خوبی با آب شسته و سپس به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید تا برای جوانه‌زنی آماده شوند.

مراحل تهیه جوانه شبدر:

  1. پس از خیساندن، بذرها را آبکشی کرده و داخل ظرف شیشه‌ای بریزید.
  2. درب ظرف را با پارچه توری پوشانده و با کش محکم کنید تا رطوبت حفظ شود.
  3. ظرف را در مکانی تاریک قرار دهید تا جوانه‌زنی سریع‌تر انجام شود.
  4. هر چند ساعت بذرها را بررسی کنید و از مرطوب بودن آن‌ها مطمئن شوید. از آبیاری بیش‌ازحد خودداری کنید.
  5. پس از ۳ تا ۴ روز، جوانه‌ها شروع به رشد می‌کنند. در این مرحله، ظرف را به مکانی پرنور منتقل کنید.
  6. زمانی که جوانه‌ها به طول ۲ تا ۳ سانتی‌متر رسیدند، آماده مصرف هستند.

نکات نگهداری: جوانه‌های شبدر را می‌توانید در ظرفی دربسته به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

جوانه شبدر را از کجا بخریم؟

جوانه شبدر، جوانه ماش یا هر نوع دیگری را می‌توانید از فروشگاه‌هایی که مواد غذایی ارگانیک دارند، تهیه کنید.

چگونه جوانه‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

جوانه‌ها را در دمای بالا خوب بپزید. می‌توانید آن‌ها را به سالاد، برنج، نودل و صبحانه خود بیفزایید.

آیا مصرف جوانه در بارداری بی‌خطر است؟

برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید بگویید قصد دارید آن را به چه صورتی بخورید.

نقل قول از:

parenting.firstcry

Raw sprouts are not considered safe to be eaten during pregnancy. This includes all sprouts, including alfalfa, radish, clover, mung bean sprouts, etc. Bacteria like Listeria, Salmonella, and E. coli can migrate into the seeds of the sprout through cracks in the shell.

ترجمه:

معمولاً مصرف جوانه‌های خام در دوران بارداری بی‌خطر در نظر گرفته نمی‌شود. این شامل تمام جوانه‌ها، از جمله یونجه، تربچه، شبدر، ماش و ... می‌شود. باکتری‌هایی مانند لیستریا، سالمونلا و ای.کولای می‌توانند از طریق ترک‌های موجود در پوسته به داخل بذر جوانه نفوذ کنند.

هنگامی که این باکتری‌ها وارد بذر می‌شوند، در همان شرایط مرطوب و گرمی که جوانه‌ها برای رشد نیاز دارند، تکثیر می‌شوند. این باکتری‌ها می‌توانند منجر به بیماری‌هایی شوند که برای زنان باردار بسیار خطرناک هستند. لیستریوز می‌تواند باعث مرده‌زایی، سقط جنین، عفونت‌های تهدیدکننده زندگی و زایمان زودرس شود. سالمونلا و ای.کولای نیز می‌توانند منجر به بیماری‌هایی شوند که حتی کشنده هستند.

بنابراین قبل از مصرف جوانه شبدر در بارداری، باید آن را بپزید تا خطر بیماری‌های ذکر شده کاهش یابد. فراموش نکنید پختن جوانه‌ها روی حرارت ملایم کمکی نمی‌کند، زیرا پخت ناکافی، گرمای لازم برای از بین بردن این باکتری‌ها را فراهم نمی‌کند.

مضرات جوانه شبدر در بارداری

همان‌طور که اشاره کردیم مصرف خام انواع جوانه‌ها در بارداری و دوران شیردهی ممنوع است زیرا خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. بنابراین پیش از افزودن جوانه شبدر به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.

منبع: cloudninecare

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید