تغذیه مناسب برای کاهش خواب‌آلودگی و کسل بودن در طول روز از دیدگاه طب سنتی

بهداشت نیوز جمعه 24 مرداد 1404 - 22:41

به گزارش بهداشت‌نیوز، خواب‌آلودگی مفرط در روز و احساس بی‌حالی، از دیدگاه طب سنتی ممکن است ناشی از غلبه بلغم، ضعف هضم، سردی مزاج، یا تجمع رطوبت در بدن باشد. استفاده از غذاهای گرم‌کننده و مقوی، همراه با اصلاح سبک زندگی، می‌تواند سطح انرژی بدن را در طول روز بالا نگه دارد.

نشانه‌های مرتبط با مزاج‌های خواب‌آلود:
بیدار شدن با سختی از خواب

احساس گیجی یا منگی صبحگاهی

تمایل شدید به چرت زدن بعد از غذا

سردی پاها و دست‌ها

اشتهای کم یا احساس سنگینی معده

کند شدن فکر و حافظه

خوراکی‌های مفید برای کاهش کسالت و خواب‌آلودگی:
دم‌نوش زنجبیل و دارچین با عسل (در صبح)

صبحانه با نان سنگک، پنیر تازه، سیاه‌دانه و گردو

مویز (۷ تا ۲۱ عدد ناشتا برای تقویت مغز و رفع بلغم)

شیره انگور یا شیره خرما همراه با ارده

زرده تخم‌مرغ نیم‌برشت با کمی دارچین

مصرف ادویه‌جات گرم مانند هل، زیره، زعفران در غذا

آب‌جوش و عسل (به‌جای چای پررنگ) در صبحگاه

خوراک گوشت گوسفندی با نخود و زردچوبه (هفته‌ای یک‌بار)

پرهیزهای غذایی برای افراد همیشه خواب‌آلود:
مصرف زیاد ماست، دوغ، خیار و میوه‌های سرد در شب

غذاهای چرب، سنگین و دیر هضم در وعده شام

نوشیدن آب سرد بلافاصله بعد از غذا

خوردن غذاهای مانده یا فریز شده

خواب نیم‌روزی طولانی، مخصوصاً بعد از غذای چرب

نکات مکمل رفتاری:
پیاده‌روی سبک صبحگاهی

پرهیز از خواب بعد از طلوع آفتاب

خوردن صبحانه مفصل، پیش از شروع فعالیت روزانه

استحمام با آب نیم‌گرم برای تحریک گردش خون

محدود کردن استفاده از موبایل و صفحه‌نمایش پیش از خواب

جمع‌بندی:
از نگاه طب سنتی، بی‌حالی و خواب‌آلودگی مداوم، نشانه‌ای از ضعف در قوه هاضمه و غلبه سردی یا رطوبت در بدن است. با رعایت اصول ساده تغذیه‌ای و سبک زندگی فعال، می‌توان نشاط و انرژی را در طول روز افزایش داد.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.