تعامل گسترده میان کشور‌های منطقه برای رسیدن به صلح

صدا و سیما یکشنبه 12 بهمن 1399 - 15:43
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: تلاش شده است از طریق تعامل گسترده میان کشور‌های منطقه بتوانیم صلح را برقرار کنیم.
آقای سید رسول مهاجر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نتایج جلسه هماهنگی دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه که امروز برگزار شد، افزود: جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجه براساس قانون وزارت امور خارجه باید با حضور معاونان جلسه برگزار شود.
وی گفت: این جلسه برای هماهنگی، نحوه تبادل همکاری‌ها و اقداماتی که از نظر اقتصادی صورت می‌گیرد بسیار مهم است و سه دستور جلسه‌ای مهم، داشته است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درخصوص نخستین دستور جلسه امروز افزود: اولین موضوع مربوط به تحولات منطقه قفقاز بود که بعد از تحولاتی که در این منطقه صورت گرفت و مسئله قره باغ، مسئولان جمهوری اسلامی ایران در این دو ماهی که این تحولات صورت گرفت چندین سفر به آنجاداشتند و وزرای ارمنستان و آذربایجان نیز به ایران آمدند و همین امر موجب فراهم آمدن سفر اخیر دکتر ظریف به منطقه شده است.
آقای مهاجر گفت: ما شاهد بودیم که دکتر ظریف وزیر امور خارجه، سفرشان را از آذربایجان شروع کرد و سپس به ارمنستان، گرجستان، مسکو، ترکیه سفر کرد و در نهایت در نخجوان توقف داشتند و هماهنگی‌هایی هم در این سفر‌ها برای بهره برداری بهتر از تحولات و تحرکات اقتصادی جمهوری اسلامی شکل گرفته است تا روابط توسعه پیدا کند.
وی افزود: هماهنگی‌هایی در زمینه مرز‌ها برای توسعه روابط اقتصادی و چگونگی فعالیت‌های شرکت‌های فنی - مهندسی در بخش‌های اقتصادی، و توسعه صادرات هم از نظر تجاری و هم از نظر مهندسی شکل گرفته است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: در سفر دیپلماسی اخیر دکتر ظریف استقبال از سوی سایر کشور‌ها برای توسعه و تعامل بیشتر در راستای صلح در منطقه شکل گرفت و سیاستی که جمهوری اسلامی ایران با همه همسایگان خود دارد به منظور تعاملات اقتصادی و توسعه مراودات سیاسی و فرهنگی است.
آقای مهاجر با اشاره به دومین بحث جلسه امروز افزود: دومین مبحث درخصوص واکسن کرونا بود چنانچه در طول یک سال گذشته تاکنون وزارت خارجه تلاش زیادی برای ارائه اطلاعات علمی مربوط به تحولات کرونا را در اختیار مقامات عالی کشور و همه وزارتخانه‌ها ارائه کرده است. همچنین تجربه کشور‌های دیگر را درخصوص نحوه مقابله با ویروس کرونا اطلاع رسانی کرده و در زمینه واکسن نیز تلاش کرده است هر کشوری که در این راستا فعال بوده اطلاعات را به سفارتخانه‌ها ارائه دهد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مکاتبات گسترده‌ای با وزارت بهداشت شکل گرفته است، گفت: در مورد واکسن کرونا تلاش‌های سفارتخانه‌های مختلف برای ارائه اطلاعات به وزارت خارجه صورت گرفته و تبادل نظری بین وزارت خارجه و وزارت بهداشت خصوصاً بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نیز انجام شده است.
آقای مهاجر به سومین بحث جلسه امروز اشاره کرد و افزود: یکی از برکات ویروس کرونا راه اندازی نمایشگاه مجازی در بین کشور‌ها بوده و جمهوری اسلامی ایران نیز توانسته است با پیشگامی اتاق بازرگانی یک نمایشگاه مجازی خوبی را طراحی کند که این طرح از ۶ اسفند افتتاح می‌شود.
وی گفت: نمایشگاه مجازی بسیار مهمی با پیشرفته‌ترین فناوری اتاق بازرگانی دایر می‌شود و شرکت‌های مختلف می‌توانند کالا‌ها و محصولات خود را در سامانه این نمایشگاه بارگذاری کنند. همچنین سمینار‌های مختلفی برای برقراری ارتباط بین صاحب کالا طراحی شده و این تحول بزرگی در گسترش فعالیت‌های تجاری و حتی فعالیت‌های مرتبط با شرکت‌های فنی و مهندسی است که امیدواریم بتوانیم با مشارکت همه وزارتخانه‌ها و بخش خصوصی در این نمایشگاه شاهد توسعه فعالیت‌ها باشیم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.