خوردن ماست موسیر در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟

نی نی بان سه شنبه 10 تیر 1404 - 12:16
مصرف ماست موسیر در بارداری، مانند هر ماده غذایی دیگری باید به اندازه باشد. خوردن ماست موسیر در بارداری فوایدی چون تقویت استخوان‌ها، بهبود رشد جنین و تنظیم قند خون دارد و از مضرات زیاده‌روی در خوردن آن نیز می‌توان به مشکلات گوارشی و خونریزی در زمان زایمان اشاره کرد. در ادامه هر آنچه که درباره تاثیر ماست موسیر در بارداری لازم است بدانید را ذکر می‌کنیم.

گیاه موسیر چیست؟

موسیر، گیاهی از خانواده سیر و پیاز است. موسیر خشک اغلب پیش از مصرف باید برای چند ساعت در آب خیسانده شود تا نرم و قابل خوردن شود. در ماست موسیر صنعتی، از موسیر خشک‌شده استفاده می‌شود که پس از آسیاب شدن به ماست اضافه می‌گردد. موسیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، ویتامین‌های A، C، B6، اسید فولیک و مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز، فسفر، ید و روی است. این ترکیب مغذی می‌تواند به سلامت عمومی بدن کمک کند.

خواص ماست موسیر در بارداری چیست؟ (مصرف ماست موسیر در بارداری خوبه؟)

مصرف ماست موسیر در دوران بارداری می‌تواند یکی از میان‌وعده‌های خوش‌طعم و مفید برای مادران باردار باشد. این ترکیب خوشمزه علاوه بر طعم دلپذیر، منبعی غنی از کلسیم و پتاسیم است که به تقویت استخوان‌ها، عملکرد عضلات و رشد سالم جنین کمک می‌کند. از آن‌جا که نیاز بدن به مصرف کلسیم در دوران بارداری افزایش می‌یابد، گنجاندن ماست و سایر فرآورده‌های لبنی در رژیم غذایی روزانه اهمیت زیادی دارد. مصرف ماست موسیر به‌ویژه در سه‌ ماهه اول بارداری می‌تواند نقش موثری در تامین مواد مغذی ایفا کند.

نکته: باید بدانید خوردن چیپس و ماست موسیر در بارداری مجاز نیست زیرا می‌تواند منجر به دریافت کالری و نمک بیش از حد شده و خطر افزایش وزن یا ابتلا به دیابت بارداری را بیشتر کند.

خوردن سیر در بارداری

مصرف سیر در بارداری، می‌تواند فوایدی چون پیشگیری از پره‌اکلامپسی، کاهش خطر زایمان زودرس و تقویت سیستم ایمنی داشته باشد. عوارض خوردن سیر در بارداری نیز شامل افزایش خطر خونریزی و سوزش معده می‌شود. از آنجا که مقدار مصرف مجاز روزانه سیر در بارداری مشخص نشده است، بهتر است قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

نقل قول از:

healthline

There are no official guidelines on how much garlic is too much, so eating garlic in typical amounts as flavoring is likely safe during pregnancy

هیچ دستورالعمل رسمی‌ای در مورد اینکه چه مقدار سیر، بیش از حد محسوب می‌شود، وجود ندارد. بنابراین، مصرف سیر به اندازه کم و به‌عنوان طعم‌دهنده احتمالاً در دوران بارداری بی‌خطر است.

موسیر

خوردن ماست و سیر در بارداری

مصرف ماست و سیر در دوران بارداری، اگر در حد متعادل و به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع باشد، می‌تواند فوایدی برای مادر باردار به همراه داشته باشد. ماست منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و پروبیوتیک‌هاست که به سلامت استخوان‌ها، گوارش و سیستم ایمنی کمک می‌کند. سیر نیز دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون کمک کند. با این حال، زیاده‌روی در مصرف سیر ممکن است باعث سوزش معده یا افزایش خطر خونریزی شود.

خواص موسیر در ماست چیست؟

ماست موسیر یکی از لبنیات‌های پرطرفدار است. موسیر تازه یا موسیر کوهی سرشار از ویتامین‌های A و C، منیزیم، فسفر و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است و در ترکیب با ماست خواص بیشتری دارد.

یکی از مهم‌ترین خاصیت‌های موسیر در ماست، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش آسیب رادیکال‌های آزاد است؛ این به لطف وجود ترکیباتی مانند فلاونوئیدها (مثل کورستین) و ترکیبات سولفوردار از جمله آلیل‌پروپیل‌دی‌سولفید (APDS) است که خاصیت ضدالتهابی و ضدسرطانی دارند.

فواید موسیر در ماست شامل بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش نفخ، کمک به هضم بهتر غذا و جز موادغذایی پایین آورنده قند خون در بارداری است. موسیر برای افراد مبتلا به دیابت، می‌تواند مفید باشد و به دلیل داشتن خاصیت تنظیم فشار خون، گزینه‌ای سالم برای دوران بارداری نیز به شمار می‌آید.

نکته: هوس ماست موسیر در بارداری ممکن است نشانه‌ی نیاز بدن مادر به مواد مغذی مانند کلسیم و پروتئین باشد

ماست موسیر

مضرات ماست موسیر در بارداری

آیا خوردن ماست موسیر در بارداری ضرر دارد؟ مصرف ماست موسیر در دوران بارداری به‌طور کلی بی‌خطر است، مشروط بر اینکه ماست از نوع پاستوریزه باشد و در شرایط بهداشتی تهیه شده باشد. موسیر معمولاً خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی دارد و در مقادیر متعادل می‌تواند بخشی از رژیم غذایی سالم باشد. با این حال، زنان باردار باید از مصرف ماست‌های غیرپاستوریزه که ممکن است حاوی باکتری‌های مضر مانند لیستریا باشند، خودداری کنند. همچنین، اگر به موسیر یا لبنیات حساسیت دارید یا مشکلات گوارشی خاصی دارید، بهتر است پیش از مصرف با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. فراموش نکنید افراط در مصرف موسیر می‌تواند باعث خونریزی در زمان زایمان شود.

نکته: در دوران بارداری استفاده از پودر موسیر باید با احتیاط انجام شود زیرا زیاده‌روی در آن به دلیل ترکیبات گوگردی ممکن است باعث تحریک معده شود. خوردن ترشی موسیر در بارداری نیز به دلیل داشتن نمک بالا و خاصیت اسیدی، توصیه نمی‌شود.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.