آیا مصرف جینسینگ در بارداری ایمن است؟

نی نی بان سه شنبه 17 تیر 1404 - 09:16
گیاه جینسینگ فواید زیادی برای سلامتی دارد ولی خوردن جینسینگ در بارداری ایمن نیست و باید از مصرف آن پرهیز کنید. مهم‌ترین عوارض جینسینگ در بارداری شامل بروز نقایص مادرزادی، کاهش قند خون مادر، ایجاد نوسانات خلقی و .. می‌شود. در این مقاله هر آنچه که باید درباره مصرف جینسینگ در بارداری بدانید را توضیح خواهیم داد.

جینسینگ چیست؟

گیاه جینسینگ در برخی مناطق چین و بخش‌هایی از آسیا وجود دارد و آن را با نام (Ginnyuu) نیز می‌شناسند. ریشه‌ گیاه جینسینگ قرن‌هاست که در چین، کره و دیگر کشورهای آسیایی به‌عنوان داروی گیاهی استفاده می‌شود. فواید جینسینگ به‌طور کلی عبارت است از:

  • افزایش انرژی
  • بهبود عملکرد شناختی (ذهنی)
  • کاهش سطح قند خون
  • کاهش استرس
  • متعادل‌سازی سطح کلسترول

مصرف جینسینگ قبل از بارداری (کیا با جینسینگ باردار شدن؟)

مطالعات علمی درباره خواص جینسینگ در بارداری و مصرف جنسینگ قبل از بارداری بسیار محدود هستند. با این حال، تنها دو اثر شناخته‌شده و علمی جینسینگ که ممکن است در فرآیند باروری موثر باشند، عبارتند از:

  • کمک به جلوگیری از سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)
  • بهبود کیفیت تخمک‌ها

PCOS  یک اختلال هورمونی است که فرآیند تخمک‌گذاری را مختل کرده و ممکن است موجب ایجاد کیست‌های کوچک در تخمدان‌ها شود. این وضعیت یکی از علل شایع ناباروری در زنان است. مصرف جینسینگ (چه به‌صورت گیاه دارویی و چه مکمل) ممکن است در کنترل علائم این سندرم نقش داشته باشد و به این ترتیب، شانس بارداری موفق را افزایش دهد. درباره بهترین روش مصرف جینسینگ قرمز نیز در این مقاله بخوانید.

جینسینگ

میزان مصرف ایمن جینسینگ چقدر است؟

برای افراد غیر باردار، مصرف روزانه بین ۱ تا ۲ گرم ریشه جینسینگ خام یا حدود ۵۰۰ میلی‌گرم عصاره آن ایمن است. با این وجود، قبل استفاده از ریشه جینسینگ، با متخصص طب سنتی یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

تاثیر جینسینگ بر تخمک گذاری

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که جینسینگ ممکن است از فولیکول‌های تخمدان در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت کند. (فولیکول‌های تخمدانی، کیسه‌های کوچکی حاوی مایع هستند که درون هرکدام یک تخمک نابالغ قرار دارد.)

در چرخه قاعدگی طبیعی، یکی از این فولیکول‌ها رشد می‌کند، متورم می‌شود و در نهایت پاره شده و تخمک بالغ را آزاد می‌کند. در نتیجه با تقویت سلامت فولیکول‌های تخمدانی، جینسینگ می‌تواند احتمال آزاد شدن تخمکی سالم را در زمان تخمک‌گذاری افزایش دهد و در نتیجه شانس باروری موفق را بالا ببرد.

مصرف جینسینگ در بارداری ضرر دارد؟

جینسینگ گیاهی است که به‌طور کلی در صورت مصرف در مقادیر متوسط و زمانی که فرد باردار نباشد، بی‌خطر تلقی می‌شود. با این حال، در حال حاضر هیچ مدرک علمی معتبری درباره‌ی اثربخشی یا ایمنی مصرف جینسینگ در دوران شیردهی یا بارداری  وجود ندارد.

در یک مطالعه مشخص شد که ترکیب فعال موجود در جینسینگ به نام جینسینوزید Rb1 مستقیماً با خطر بروز ناهنجاری‌های مادرزادی (اختلال در رشد جنین) در ارتباط است. بنابراین، زنان باید در مصرف جینسینگ در دوران بارداری، به‌ویژه در سه‌ماهه‌ی اول، بسیار محتاط باشند. همچنین مصرف قرص جینسینگ و پودر جینسینگ در بارداری پیشنهاد نمی‌شود.

نقل قول از:

wockhardthospitals

Ginseng Rb 1 is an active chemical in ginseng, which is associated with development of defected embryos. It also has anticoagulant properties, which makes it potentially unsafe during childbirth.

جینسینگ Rb1 یک ترکیب فعال در گیاه جینسینگ است که با بروز ناهنجاری در رشد جنین مرتبط دانسته شده است. این ترکیب همچنین دارای خواص ضد انعقاد (رقیق‌کننده خون) است که ممکن است آن را در زمان زایمان به‌طور بالقوه ناایمن کند.

جینسینگ در بارداری

عوارض مصرف جینسینگ در بارداری

بهتر است از مصرف جینسینگ در بارداری خودداری کنید زیرا عوارض زیرا را در پی خواهد داشت:

  • خاصیت ضد انعقاد (رقیق‌کنندگی خون) دارد که می‌تواند منجر به نقایص مادرزادی شود.
  • خوردن جینسینگ در بارداری می‌تواند خواب شما را مختل کرده و نوسانات خلقی ایجاد کند.
  •  گیاه جینسینگ ممکن است باعث کاهش قند خون شده و در نتیجه سرگیجه و حالت تهوع به‌دنبال داشته باشد.
  • جینسینگ می‌تواند از لخته‌ شدن طبیعی خون در حین و پس از زایمان جلوگیری کند.
  • گاهی باعث اسهال، خشکی دهان، سردرد، کم‌آبی بدن در بارداری و خستگی می‌شود.
  • ممکن است اثر داروهایی را که توسط متخصص زنان برای شما تجویز شده، کاهش دهد.
  • جینسینگ می‌تواند در حین عمل سزارین باعث خونریزی بیش از حد شود.

مصرف جینسینگ در دوران شیردهی

اطلاعات کافی و قابل اعتمادی درباره ایمنی مصرف جینسینگ در دوران شیردهی وجود ندارد. برای احتیاط، بهتر است از مصرف آن در این دوران نیز پرهیز شود.

تاثیر جینسینگ بر جنسیت جنین

اگرچه در میان برخی افراد، این باور وجود دارد که مصرف جینسینگ، به‌ویژه جینسینگ هندی، می‌تواند شانس بارداری پسر را افزایش دهد، اما تاکنون هیچ‌گونه شواهد علمی معتبر برای تایید این ادعا، ارائه نشده است. تحقیقات پزشکی و مطالعات بالینی، ارتباط مستقیمی بین مصرف جینسینگ و تعیین جنسیت جنین نشان نمی‌دهند.

با این حال، نمی‌توان نقش تغذیه و برخی مکمل‌ها را در ایجاد شرایط مناسب برای باروری نادیده گرفت. جینسینگ ممکن است با تقویت انرژی بدن، تنظیم هورمون‌ها و افزایش کیفیت تخمک یا اسپرم، شرایط باروری را بهبود ببخشد اما نقشی در تعیین جنسیت جنین ندارد.

کلام آخر

با وجود فواید متعدد جینسینگ برای سلامت عمومی بدن و تاثیر آن در بهبود عملکرد تخمدان و کیفیت تخمک، مصرف جنسینگ در بارداری توصیه نمی‌شود زیرا برخی ترکیبات فعال جینسینگ ممکن است خطر بروز ناهنجاری‌های مادرزادی را افزایش دهند؛ به‌ویژه در سه‌ماهه اول بارداری. با این حال، در دوران پیش از بارداری، جینسینگ می‌تواند در کاهش علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) و تقویت تخمک‌گذاری نقش مفیدی ایفا کند؛ موضوعی که برای بسیاری از زنان مبتلا به نازایی حائز اهمیت است. توصیه می‌شود پیش از استفاده از جینسینگ برای درمان نازایی، با پزشک متخصص مشورت کنید.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.