اپیلاسیون در بارداری، ضرر دارد؟

نی نی بان دوشنبه 06 مرداد 1404 - 14:42
رشد موهای زائد به دلیل نوسانات هورمونی در دوران بارداری افزایش می‌یابد. به همین دلیل اپیلاسیون در بارداری برای بسیاری از زنان اهمیت دارد. به‌طور کلی اپیلاسیون در بارداری ضرری ندارد اما باید پیش از انجام آن نکاتی را رعایت کنید. در این مقاله، هر آنچه که لازم است درباره اپیلاسیون بدن، انواع روش‌های آن و نکات مراقبتی اپیلاسیون در بارداری بدانید، توضیح می‌دهیم.

رشد موهای زائد در بارداری

هورمون‌ها باعث رشد موهای زائد در بارداری می‌شوند، به خصوص زیر بغل، پاها و ناحیه‌ی تناسلی. همچنین ممکن است موی زائد در نواحی رشد کند که قبلاً نبوده، مانند:

  • چانه
  • قسمت پایین کمر
  • خطی که از شکم به ناحیه شرمگاهی می‌رسد
  • اطراف نوک سینه‌ها

البته نگران نباشید، این الگوی جدید رشد مو دائمی نیست و حدود شش ماه پس از زایمان، به حالت طبیعی بازمی‌گردد. در دوران بارداری و به دلیل تغییر هورمون‌ها، رشد موهای زائد بیشتر از قبل می‌شود و بسیاری از زنان باردار به دنبال اپیلاسیون می‌روند.

نقل قول از:

healthline

“Waxing can flare already irritated, swollen skin, potentially causing acne breakouts, folliculitis, and ingrown hairs,” says Dr. Tsippora Shainhouse, a dermatologist based in Los Angeles, California.

ترجمه:

دکتر « Tsippora Shainhouse»، متخصص پوست در لس‌آنجلس می‌گوید: اپیلاسیون می‌تواند پوست تحریک ‌شده و متورم را بدتر کند و باعث جوش زدن، التهاب فولیکول مو و ایجاد موی زیرپوستی شود.

آیا اپیلاسیون در بارداری خطر دارد؟

اپیلاسیون در دوران بارداری معمولاً بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. با این وجود، چه در خانه اپیلاسیون انجام می‌دهید و چه در سالن زیبایی، باید نکاتی را رعایت کنید.

ابتدا اطمینان حاصل کنید که فضای سالن تمیز است و از موم یا نوارهای اپیلاسیون دو بار استفاده نمی‌شود زیرا استفاده مجدد از آن‌ها می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های باکتریایی را افزایش دهد. استفاده دوباره از چوبک یا «دو بار فرو بردن» آن در ظرف موم نیز خطر ابتلا به عفونت را بیشتر می‌کند. نواحی پوستی که شرایط زیر را دارند، به هیچ عنوان نباید اپیلاسیون شوند:

  • بریدگی‌های باز
  • رگ‌های واریسی
  • جوش یا دانه‌های پوستی
  • جای زخم
  • خال‌ها
  • آکنه یا جوش چرکی
  • زگیل

آیا اپیلاسیون در بارداری خطر دارد

نظافت ناحیه تناسلی در بارداری

رشد موهای ناحیه تناسلی در بارداری بیشتر می‌شود زیرا هورمون‌های استروژن و پروژسترون باعث افزایش جریان خون در پوست می‌شوند که این امر منجر به رشد سریع‌تر موهای زائد می‌شود. به همین دلیل نظافت ناحیه تناسلی در بارداری برای بسیاری از زنان اهمیت زیادی دارد. استفاده از تیغ برای نظافت ناحیه تناسلی در بارداری رایج‌تر است؛ با این وجود برخی از زنان وکس بیکینی در بارداری را انتخاب می‌کنند.

آیا وکس بیکینی در بارداری مضر است؟

در تحقیقات علمی، هیچ ارتباطی میان وکس و سقط جنین یا آسیب به جنین پیدا نشده است اما باید بدانید که به دلیل حساسیت بیشتر پوست و افزایش خون‌رسانی، وکس در بارداری دردناک‌تر از قبل خواهد بود. در صورتی که در ناحیه مورد نظر، بثورات پوستی، زخم باز یا ملاسما (لک بارداری) وجود دارد، از اپیلاسیون بیکینی خودداری کنید. همچنین اگر در سه ‌ماهه سوم بارداری هستید یا بارداری پرخطر دارید، بهتر است پیش از وکس بیکینی در بارداری، با پزشک مشورت کنید.

اپیلاسیون شکم در بارداری

اپیلاسیون ناحیه شکم در دوران بارداری ممکن است در نگاه اول نگران‌کننده به نظر برسد، اما جای نگرانی چندانی وجود ندارد. معمولاً موهای این بخش از بدن کم‌پشت هستند و ریشه‌های سطحی دارند. تا زمانی که فرآیند اپیلاسیون به‌گونه‌ای انجام شود که فشار مستقیم به شکم و رحم وارد نشود، انجام آن بی‌خطر است و مشکلی برای مادر یا جنین ایجاد نمی‌کند.

مراقبت از پوست پس از اپیلاسیون در بارداری

در صورتی که پس از مشورت با پزشک، اپیلاسیون کردید؛ توصیه می‌کنیم نکات مراقبت از پوست پس از اپیلاسیون در بارداری را رعایت کنید که عبارتند از:

  • بلافاصله پس از اپیلاسیون، از قرار گرفتن در معرض تابش شدید آفتاب و برنزه کردن خودداری کنید.
  • به مدت ۲۴ ساعت، از ورزش و استفاده از محصولات دارای مواد شیمیایی مانند عطر و رنگ، پرهیز کنید.
  • روز بعد از اپیلاسیون می‌توانید از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

وکس صورت در بارداری

وکس صورت در دوران بارداری یکی از روش‌های محبوب برای رفع موهای زائد است اما باید با دقت انجام شود. به دلیل تغییرات هورمونی، پوست در این دوره حساس‌تر از حالت عادی می‌شود و ممکن است واکنش‌هایی مانند قرمزی، التهاب یا حتی جوش زدن را تجربه کنید. استفاده از موم‌های مخصوص پوست‌های حساس و انجام تست حساسیت قبل از وکس صورت در بارداری، ضروری است.

کرم موبر در بارداری

یکی از روش‌های اپیلاسیون در بارداری، استفاده از کرم موبر است. اگر می‌خواهید از آن‌ها در دوران بارداری استفاده کنید، باید بدانید هنوز از نظر علمی مشخص نشده است که آیا استفاده از آن‌ها در دوران بارداری ایمن است یا نه.

این محصولات حاوی مواد فعال مانند پودر سولفید باریم و کلسیم تیوگلیکولات هستند که باعث می‌شوند مو به توده‌ای ژله ‌مانند تبدیل شود و بتوان آن را به راحتی از سطح پوست پاک کرد. این مواد شیمیایی بوی خاصی دارند و در موارد نادر ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند. بنابراین، اگرچه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کرم‌های موبر برای جنین مضر هستند اما بهتر است استفاده از آن‌ها را تا پس از زایمان به تعویق بیندازید.

اگر احساس می‌کنید حتماً باید از آن‌ها استفاده کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و پس از انجام تست روی بخش کوچکی از پوست، حتماً در محیطی با تهویه مناسب از کرم موبر استفاده نمایید.

اپیلیدی در بارداری

برخی از مادران می‌خواهند بدانند که آیا «استفاده از اپی لیدی در بارداری برای رفع موهای زائد مضر است یا خیر؟» در پاسخ باید بگوییم که این کار از نظر علمی هیچ مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نمی‌کند.

چه زمانی باید از اپیلاسیون در بارداری خودداری کرد؟ (عوارض اپیلاسیون در بارداری)

در برخی مواقع بهتر است برای حفظ ایمنی خود و جنین، از اپیلاسیون صرف ‌نظر کنید. در ادامه عوارض اپیلاسیون در بارداری را ذکر می‌کنیم.

عوارض اپیلاسیون در بارداری

وجود مشکلات پوستی

اگر دچار بیماری‌های التهابی پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس هستید، از اپیلاسیون در بارداری خودداری کنید زیرا می‌تواند این مشکلات را تشدید کند.

ملاحظات سه‌ ماهه سوم بارداری

در اواخر بارداری، بدن شما بسیار حساس‌تر می‌شود و به همین دلیل برخی متخصصان توصیه می‌کنند در سه ‌ماهه سوم بارداری، به‌ویژه نزدیک به زمان زایمان، اپیلاسیون انجام نشود زیرا ممکن است باعث تحریک و حتی القای زایمان شود.

بارداری‌های پرخطر

در مواردی که بارداری به دلیل مشکلاتی مانند سابقه زایمان زودرس یا دیابت بارداری در دسته بارداری پرخطر قرار می‌گیرد، ضروری است پیش از اپیلاسیون با پزشک مشورت کنید.

دوره نزدیک به زایمان

در روزها یا هفته‌های نزدیک به زایمان از اپیلاسیون خودداری کنید زیرا افزایش حساسیت پوست و احتمال بروز عفونت ممکن است روند زایمان و بهبودی پس از آن را پیچیده‌تر کند.

لیزر موهای زائد در بارداری مجاز است؟

لیزر موهای زائد با تاباندن نور به پیگمنت مو، فولیکول را غیرفعال می‌کند و الکترولیز با عبور جریان برق در پوست، فولیکول را از بین می‌برد. با این حال، به دلیل نبود تحقیقات کافی درباره ایمنی این روش‌ها در بارداری، توصیه می‌شود آن‌ها را تا بعد از زایمان به تعویق بیندازید.

گزینه‌های جایگزین اپیلاسیون در بارداری

اگر متوجه شدید که پوست شما برای اپیلاسیون در دوران بارداری بیش از حد حساس است، گزینه‌های دیگری برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد. در ادامه برخی از روش‌های جایگزین اپیلاسیون در بارداری را ذکر می‌کنیم:

  • بسته به اینکه موهای زاید در کدام قسمت بدن روییده، ممکن است بتوانید از موچین استفاده کنید. البته موچین برای مناطق کوچک‌تر مانند ابرو یا نوک سینه بهتر است.
  • بند انداختن یکی دیگر از روش‌های جایگزین اپیلاسیون در بارداری است.
  • شیو کردن مطمئن‌ترین راه برای از بین بردن موهای زاید در دوران بارداری به شمار می‌رود اما ممکن است با پیشرفت بارداری، اصلاح بعضی از مناطق برای شما مشکل شود؛ در این صورت، از شریک زندگی‌تان کمک بخواهید.
  • استفاده از بلچینگ و موبرهای شیمیایی ممکن است در دوران بارداری خطرناک باشد. قبل از امتحان این موارد با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول

  1. آیا اپیلاسیون با موم در بارداری ضرر دارد؟ معمولاً بی‌خطر است اما باید با دقت بیشتری انجام شود. توصیه می‌شود این کار توسط فردی متخصص و در محیطی کاملاً بهداشتی انجام شود تا خطر عفونت یا آسیب به پوست کاهش یابد.
  2. آیا اپیلاسیون در بارداری منجر به سقط جنین می‌شود؟ خیر. با این وجود اگر در چهار هفته پایانی بارداری قرار دارید یا بارداری پر خطر دارید، بهتر است از انجام اپیلاسیون در بارداری خودداری کنید.
  3. آیا اپیلاسیون دست و پا در بارداری مضر است؟ خیر. با این وجود حتماً در محیطی بهداشتی این کار را انجام دهید.
  4. آیا می‌توان از بی‌حسی برای اپیلاسیون در بارداری استفاده کرد؟ خیر. به‌طور کلی مصرف ژل‌های بی‌حسی در دوران بارداری ممنوع است.

سخن پایانی

با توجه به تغییرات هورمونی در دوران بارداری، رشد موهای زائد در نواحی مختلف بدن افزایش می‌یابد و همین موضوع باعث می‌شود بسیاری از زنان باردار به دنبال روش‌هایی برای اپیلاسیون بدن باشند. اگرچه اپیلاسیون در بارداری معمولاً ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما باید با احتیاط و رعایت اصول بهداشتی انجام شود. پوست در این دوران حساس‌تر است و ممکن است نسبت به روش‌هایی مانند وکس یا استفاده از کرم موبر واکنش نشان دهد. همچنین در مواردی مانند بارداری پرخطر، وجود مشکلات پوستی یا در هفته‌های پایانی بارداری، بهتر است از اپیلاسیون بدن خودداری کنید.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.