تغییر ندادن ظرفیت ، علت اصلی افزایش آب بهای واحدهای صنعتی

صدا و سیما سه شنبه 29 فروردین 1402 - 14:32
معاون درآمد و امور مشترکین آبفای استان تهران درباره علت افزایش بهای قبض آب برای تولید کنندگان گفت: تغییر ندادن ظرفیت در قرارداد با آبفا ، علت اصلی افزایش آب بهای واحدهای صنعتی است.

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما ، آقای سید رسول باقری ، معاون درآمد و امور مشترکین آبفای استان تهران در گفتگو با رادیو اقتصاد درباره علت افزایش بهای قبض آب برای تولید کنندگان توضیحاتی داد.

سوال : مکرر جناب آقای باقری می شنویم از شنونده های عزیز و تولید کننده و کارآفرینهایی که کسب و کارهایی را دارند که بهشون گفته می شود که انشعاب عوض شده و یا اینکه تعرفه جدید است و این تغییر انشعاب باعث شده است مبلغی که برایشان روی قبض هر دوره می آید خیلی اضافه شده .این تغییر واژه ای که همکاران شما می گویند تعرفه است و تعرفه جدید است به چه معنا است؟

باقری : اگر بخواهم دقیق توضیح بدهم باید اصلاً بدانم موضوع چی هست چون ما هیچ تغییر تعرفه ای در این سال نداشتیم سال پیش هم نداشتیم و قیمت آب بهاء ثابت بوده برای غیرخانگی ها چون بحث تولید کننده می گوئید ما در داخل محدوده شهرها خیلی تولید کننده نداریم بیشتر بحث های تجاری است ولی ما هیچ تغییر تعرفه ای نداشتیم ، تعرفه ای در سال گذشته ابلاغ شده برای نحو محاسبه ...

سوال : به صورت نمونه یک واحد تراشکاری است فکر می کنم واحد صنعتی به شمار بیاد سمت شرق تهران است جواز کسب هم دارند اداره آب بهشون گفته که مصرفتون زیاد است هزینه آب روی قبض زیاد شده .

باقری : ببینید در بحث غیرخانگی محاسبات بر اساس ظرفیت قراردادی انجام می شود ، یعنی یک تراشکاری بر اساس ابلاغیه های بالادستی که مشاورین مطالعه کردند و گفته اند که یک دستگاه تراشکاری با تعداد اون نفراتی که دارند نیاز آب آن در ماه چقدر است ، می آید انشعاب را میخرد اتفاقاً صنعتی ها یک نرخ حمایتی دارند نسبت به تجاری ها خیلی کمتر است،  بر اساس آن محاسبه می شود اما اگر مدیریت مصرف نداشته باشند در راستای مدیریت مصرف بیش از ظرفیت مصرف بکنند ، خوب نرخ چند برابر می شود ، البته باید به پر مصرفها  اطلاعیه و تذکر بدهیم و اگر رعایت نکنند حتی قانونگذار خواسته است که  آب آن واحد را قطع کنیم ، باید رعایت کند ، تذکرات و توضیحات داده می شود به این صنایع و یا هر صنف دیگری که شما بفرمائید در بحث غیرخانگی نحوه محاسبه و نحوه برخورد در آب بهاء و حقوق انشعاب به این شکل است که توضیح دادم.

سوال : و اینکه فرمودید نرخ حمایتی است وبالاتر از آن را نمی توانند بدون خرید ظرفیت استفاده کنند می توانند و اقدام کنند ظرفیتشان را افزایش بدهند ؟

باقری : بله اگر ظرفیت کاری شان را افزایش داده باشند این طور نیست که شما مدیریت مصرف نداشته باشید و بعد بخواهید ظرفیت بیشتری بخرید ، این موضوع مجاز نیست مگر اینکه ظرفیت کاری اش را در مقایسه با  روزی که انشعاب خریده افزایش داده باشد ، دوستان ما می روند بازدید می کنند ، می بینند که یک دستگاه تراش شده دو دستگاه ، بر اساس آن ظرفیتشان را می توانند افزایش بدهند اما اینکه رعایت نکنند و آب زیاد مصرف کنند ،  برخورد می شود و نرخش بیشتر می شود .

سوال : پس بحث هایی که انشعابشان دارد عوض می شود اصلاً مطرح نیست ؟

باقری : اگر شاید صنفش مثلاً فرض بفرمائید که شما یک مغازه ای داشتید لبنیاتی بود یک ظرفیت خیلی محدودی داشتید جایی بوده که توانسته صنفش را عوض کند و آن واحد تبدیل شده به رستوران ، قرارداد قبلی تغییر کرده چون ما در طی سال دستکم ده بار به این اصناف مراجعه می کنیم برای قرارداد ، وقتی قراردادش نسبت به اون چیزی که قرار داد بسته تغییر کند باز دوستان ما این تذکر را می دهند که شما مثلاً قراردادتان بر اساس یک لبنیاتی بود و یا یک سوپر مارکت بوده مثلا تبدیل شده به یک رستوران باید بیائید ظرفیت را در قرارداد تغییر بدهید .

سوال : بله روال و مسیر را آقای باقری بپرسم از شما که برای افزایش ظرفیت به چه گونه است ؟

باقری : اول این اطلاعیه دست دوستان می رسد که اینها مراجعه می کنند به اداره های آبفا می بییند که رقم قبضشان خیلی افزایش یافته ،  ممکن است که بحث های شکستگی و ترکیدگی داخل ملک باشد و یا خرابی کنتور ، مراجعه می کنند بازدید که شد ، همکاران من راهنمایی شان می کنند که شما باید ظرفیت بخرید و اگر پرداخت کردند اون ظرفیت اصلاح می شود باید به آبفا مراجعه کنند وقتی این اخطار می آید ، سیستمی هم می شود .

سوال : چقدر زمان می برد که در قبض دوره بعد اعمال شود؟

باقری : هم زمان است اگر بازدیدها انجام شده باشد و این هزینه را بهشون اعلام کردند شناسه ای بهشون داده می شود اگر همان لحظه پرداخت کنند ، در سیستم ثبت می شود و همان لحظه عقد قرارداد بسته و ظرفیت اصلاح می شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.